日本Being系音樂討論區7

815 回覆
3 Like 3 Dislike
我成日覺得 與其係咁翻唱 不如出更多新作好過
都無其他人俾佢IN了
啱啊, 佢地都開始有自己風格
第一下個あ唔得...
佢把聲係同以前唔同左
不過應該咁講姐姐啲歌唔係個個都啱唱
反而里菜翻唱命運之輪好好
Giza 真係只可以將資源谷一組合或一歌手
2010-13 GARNET CROW
2014-19 植田真梨恵
2019-now SARD

雖然Giza旗下的D-GO有WANDS爭資源
我都好鐘意空っぽの心 希望出多啲呢類型曲風
佢哋啲MV永遠都係差唔多拍法 成員各自坐/企 唔望鏡頭咁笑
https://bzone.co.jp/news/info_20240310.html

DEEN Being時期嘅歌 全世界配信

DEEN最高
終於有

ありたっけの笑顔 我最鐘意
https://youtu.be/MOu54Fe_t68?si=-e2hMzYxD0VtlASn

咁難唱都唱到唔怪得Being咁捧佢
SARD New Album
2024版翻唱 唱得唔錯
SARD新碟
Don’t You See! 2024版
My Friend 2024版
揺れる想い [tribute 2023]

唱得唔錯
Just believe in love 2024 ver

感覺到Yua有好大進步
把聲成熟
唱功進步左唔少
Good Day
Yua 揀呢首cover真係好有勇氣
好鬼死難唱

姐姐唱呢首Good Day都有啲吃力
召喚
SARD有新碟聽
SARD 第一日第10名
聽完sard新album

yua呢5年來聲底無疑進步唔少

但我覺得zard tribute系列都要差唔多完 而家無論係音域定編曲已經再似左泉水姐姐好多
但如果已經模擬到一樣咁濟既話 咁翻唱又好似無左意義咁 反而2019果陣keep返yua自己既音域咁唱仲自然

sard唱快歌擺明收得 希望推多幾首快歌比佢地唱下好過
最明顯係
Don’t You See 2024>>>>>>>>Don’t You See 2019

反而我想問你覺得今次邊首歌,仍然仲有進步空間
我覺得係good day
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞