日本Being系音樂討論區7

815 回覆
3 Like 3 Dislike
話時話,我覺得柯南啲新歌 風格幾吸引人聽
例如WANDS, 同valshe合作嗰首又係好有新鮮感

RAKURA啲歌其實好耐聽
不過就係唔紅
希望開下演唱會...我做會員都係為左買飛...但呢幾年佢都唔正正經經搞個演唱會...
再搞交響樂我真係發脾氣投訴
話時話, 大黑都好慘, 明明30周年, 但完全咩noise都冇...
慶幸佢啲細live都算full house
大黑 上年開咗好多場live 場場都爆
乜唔係大場咩

其實上年佢出啲歌都好好聽
上年ALL TIME BEST的新歌唔係求其做
SPARKLE
其實啲質素真係唔差!
其實係咪應該放棄再tie柯南
否則真係紅唔起
一係要tie套勁新番
b zone想靠20年捧三枝、愛內、gc條方程式而家唔work啦
應該調返轉問柯南動畫製作組 會唔會選擇同其他公司合作
佢哋合作咗超過25年 關係依然緊密

我睇應該都唔會轉 電影主題曲同其他公司合作,其實已經係好大讓步

如果Being ZONE 冇柯南 真係可能會食穀種
新小松 同Rainy。一樣都係混血兒
佢哋又係唱得唔錯
應該都唔會換啦, 柯南個作者應該都有少少話語權
青山都係一個念舊的人
無柯南, 連1000都賣唔到

SARD同第五期WANDS算係幾成功...(雖然都係炒飯代表)
作者訪問有講過好鍾意B’z同麻衣
所以呢個都係其中原因

點解動畫製作組仍然選擇being
Twitter啲留言好正

大部份留言都係話 永遠都會叫B zone做Being
唔知姐姐有冇機會以B ZONE名義出"新"碟
你覺得新小松如何?
植田真梨恵 同giza完約

Giza 一姐SARD UNDERGROUND
原來giza一姐植田真梨恵今個月尾滿約唔續了

http://uedamarie.com/news/230331.html
Giza有接力 新小松

一姐 SARD
一哥 WANDS
近排係咁聽 sard 唱泉水姐姐 d 歌, 唱功雖然仲有進步空間, 但幾位囡囡好靚, 可惜而家走左一個
除咗sard
有冇聽其他Being歌手嘅歌
無啦啦改左名 究竟係咪想重新發大間公司去做 好唔慣啊
我都好唔慣

Twitter的留言好過癮
個個都話叫慣Being 一時三刻唔會改
一般啦, 佢加埋啲effect變到同小松感覺差唔多
無咩自己風格
而留言嗰班應該係小松啲死忠
如果出cover single一定賣唔出 (因為唔夠yua可愛)
"b zone"公司發展方針"the future is the past"
一直以炒飯為主的公司
小松舊歌有新的英文版 都係Karina 佢本人填詞 因為Karina係混血兒,都算唱得唔錯

希望Karina cover完小松的歌 可以出自己的原創歌
炒飯代表:Karina, SARD, WANDS

VERMILLION 一哥:B’z

NM一姐:麻衣

B ZONE一哥:T-BOLAN
B ZONE一姐:大黑

ZAIN一哥:BREAKERZ FIELD OF VIEW

Giza一姐:SARD
Giza一哥:WANDS

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞