日本Being系音樂討論區7

815 回覆
3 Like 3 Dislike
唔會過萬
第三日第22
第四日第九
入到周榜TOP 10已經可以交到功課

Being除咗啲皇牌(B’z, 麻衣) 易啲入周榜TOP 10
其他都係難啲入周榜TOP 10
SARD我只係買原創ALBUM
支持SARD原創

COVER ALBUM全部不買

今次新歌如何
睇完Music fair, 真心明麻衣點解要開交響樂live
唔知係咪因為慢, 麻衣真係唱得穩陣好多, 亦有信心
不過, 係粉絲都要講一句, 真係好悶..............
(另外﹐係咪得罪左化妝師...)
我只係希望佢快啲出新歌
第五日第11
第六日第39
SARD好勁 新歌 0 TIEUP
都入周榜TOP 10

周榜 新上榜第九位 6620張
最深印象係啲狗吠聲
Giza一姐

新歌冇同其他宣傳平台或廣告合作
都可以賣到咁嘅成績

Yua
Unraveling Love ~少しの勇気~

41歲生日出新歌
召喚
麻衣出新歌
完全係BEING特色
上個月問大家首歌叫Unraveling Love定係少しの勇気好
結果係, 溝埋一齊
Secret, voice of my heart原來唔計做同柯南合作的歌曲其實Secret, voice of my heart呢首都係名義上同柯南合作的歌

新聞話Unraveling Love先計做第26首歌係麻衣同柯南合作Veronica係第25首
都合理ge
不過being連tie柯南都唔敢出single...始乎真係好驚會失去top 10紀錄
個封面都似係舊相, 誠意不足
點解麻衣唔嚟下香港參加event...去下clockenflap都好
咁我寧願 犯人の犯沢さん 唔好掛住柯南個名

將 犯人の犯沢さん 連埋柯南個名
都係想多啲人知犯人の犯沢さん同柯南有關

Secret, voice of my heart咁都唔計真係玩野

如果好似新聞咁講,呢首新op係第26次合作
第27次合作,可能係等M27有機會出實體單兼慶祝麻衣25周年
都無計, 麻衣今年個樣都堅係殘左好多...
其實發生左咩事? 真係年紀大左...
期待新歌可以幫佢挽回少少人氣
今年41啦 算係keep到啦
倖田、森田 仲殘過佢
麻衣首歌今個月就一周年
仲有10日左右就出
B’z有機上紅白
如果係真,係咪第一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞