日本Being系音樂討論區7

815 回覆
3 Like 3 Dislike
07年大黑某啲言論,搞到啲日本人嬲到要將大黑的CD拋棄
佢其實唔係講緊姐姐, 但係啲日本人覺得係

Being簽返大黑, 似係頂替姐姐個位, 有一姐做
大黑同Being的人關係好似一家人咁

之前個老闆太過寵姐姐, 激嬲大黑
當年條片我都有睇過, 都真係似係講緊佢
我就咁諗, 佢當年應該曾經真係有類似諗法
但當姐姐走左之後, 自己又經歷左咁多事, 應該真係懷念當年美好的日子
話說一直對sweet velvet念念不忘, 之前心血來潮就喺駿河屋買咗隻中古, 雖然ems但超級快, 14號買,16號ship,19號已經派件,不過最估唔到係佢用老蓮咁大個盒嚟裝隻CD

話就話中古但隻碟拎上手係感覺到同新冇分別
女主音把聲真係絲絨一般
WANDS新單首周第九位
WANDS 已經連續三隻單曲都係第九位
https://wands-official.jp/news/20230526.html

WANDS 8月尾出新專輯
通常版比其他版本多一首歌, 有13首歌
今日係姐姐死忌
16年了我尋晚去戲院睇咗2004 Live,今日會去墓園拜祭一下
我去到泉水墓前,都有十幾人在場,墓前有幾十束花,過咗16年都算係咁了
第一個BEING歌手?
同埋係第一首柯南歌上first take?
想問下戲院live會否比dvd/bd更清?
希望香港都可以上一次
其實畫面就係30週年隻Blu-ray 放上大銀幕,都仲係咁曚,以無記得就應該無新畫面,淨係中間轉場加咗少少剪接咁

不過成班鍾意泉水嘅一齊睇又係正嘅,同埋戲院啲音響幾好
謝謝分享, 我仲記得收到隻bd播嗰下我以為自己買錯左dvd
dvd仲清過張bd
多唔多人睇啊?
第一個Being歌手上first take 代表當然係搵佢
亦都係第一首柯南歌上
我睇啲留言大家都好似唔知呢首曾經係柯南歌
麻衣應該有機會上
不過如果上去, 一定係唱secret of my heart...(最安全)
Love Day After Tomorrow, 渡月橋, always
是但一首都ok
放心, 一定唔會
beingb zone咁穩陣, 一定炒碟最耐o既飯
我26號六本木睇就差唔多full house, 今日27號嗰場就兩三個鐘賣哂了,證明好多人仲好掛住佢
聽到你咁講我都好安慰
今日我下午兩點左右去到墓園都有十幾人喺度(差不多全部男人),墓前都有幾十紥花同一堆珈啡。
之後3:10pm仲有個好似係台灣人用牧童笛吹咗首回到少女時代,我諗佢都練咗好耐,respect
我今日都不斷loop運命のルーレット廻して...(我真正認識姐姐第一首歌)
呢首我都好鍾意
不過最鍾意應該係遙遠的星星,淋在雨中
Sidetrack 我鍾意pray, last good-bye
http://bz-vermillion.com/news/230602_2.html

B’z終於肯出實體單曲
希望穩陣拎周冠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞