其實女人知唔知追名牌係一個弱智行為黎 對你既形象只係會有負面影響

374 回覆
1590 Like 491 Dislike
共產黨惡d

叫雞 吸毒會拉你坐監

雖然都係自己錢

最後個樣係真

佢地一個廢袋仔可以裝嘅野
真係我想像中嘅兩三倍

但係每拎一樣嘢出嚟都要首先拎晒所有嘢出嚟先
所以我覺得名牌係做地位比啲唔熟你嘅人睇
純粹兩個人一齊入starbucks 你會覺得攞住名牌袋嘅人"似"醫生多啲
雖然話就話係表面個層
但無可否認攞住佢對啲第一次見/唔成日見嘅人係show到自己地位
特別新年見啲好唔熟嘅親戚應該幾有用
所以有錢追名牌我覺得無咩問題
但窮得黎都追就on9 比人問兩問都露底啦
利申無買過
一個出post有人覆既人

而你就係其中一員
肯撚定自己好撚究 買唔起個袋比條女 條女自己買俾自己又傷佢自尊心 所以特登開個post黎講 笑死人
係呀,你唔知嘅咩?
樓豬講咁多野都係憎人富貴厭人貧+屌女人貪慕虛榮姐
講真男人咪一樣有呢啲人
大把保險佬倫敦金po錶 車 一疊疊現金添啦
關你撚事
見靚,自己又俾得起,買吓冇所謂嘅,好似買玩具咁之嘛,同埋有一兩個靚袋出席吓唔同嘅場合都好正常
但見到沉迷同執著嗰啲,我都有同樓主一樣嘅感覺

同樣一個袋 人地拎d碎銀買黎當膠袋用 你訓身買黎當家傳之寶

但有d人就係覺得自己升左level
咪講啲事實出嚟好無知唔知好多人會無飯食
得惱羞無用嫁

我用你套理論係想證明有幾荒謬姐
你唔care你就唔會覆咁撚多嘢啦
攞買手袋 同 食煙、吸毒、叫雞對比
食煙吸毒對身體有害 後者就道德問題
買手袋最多咪話虛榮心作崇 講到十惡不赦
買名牌真係要量力而為
依家啲名牌普及晒
Mk妹都人手幾個Chanel YSL
相對上啲quality已經差過以前好多
因為量產 又分咗好多俾其他廠做
Quality 已經唔係以前咁好

不過而家啲人都唔係追求quality
只係想要個logo
如果個袋對於你來講佔一小部份人工
自己afford 到 完全無問題
但而家好多人係死慳爛慳為咗個袋
充大頭鬼 打卡
見到佢哋用個袋要錫住用
出街好緊張個袋有冇hi花

搞到咁不如將個袋放夾萬
用唔起真係唔好用
睇家底咯
我認為男人有責任provide for women
Including some high end stuff for sure
But women should not chase them relentlessly

As a man I also pursue in some high end stuff like Rolex , but being obsessed with something is totally different.

Some words for you LIN dun Jai
物物而不物於物
樓主你自己又出個課金po係咩玩法

我從課金中領略到的人生道理
https://lih.kg/676147
Correct attitude
Buying stuff like Hermes is not a big deal esp in place like HK
Just don’t do it in instalments
It’s stupid
人造皮嘅光澤永遠都比唔上名牌袋用真皮,放埋一齊睇真係好明顯
你課金又有大道理
人地買袋又要糾正係咩玩法
一睇就知男人post啦

個人認為名牌袋係靚嘅,無論質地定手工

不過買名牌袋就最好襯返自己人工,如果人工低孭個幾皮嘅袋,人地一樣會覺得你孭緊A貨
我有個女仔fd唔化妝個頭又好似雜草咁
t-shirt波鞋頹look但揸名牌袋,對波鞋都名牌
佢唔講我完全睇唔出係名牌
夠你課金落game弱智???

我從課金中領略到的人生道理
https://lih.kg/676147
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞