其實女人知唔知追名牌係一個弱智行為黎 對你既形象只係會有負面影響

374 回覆
1590 Like 491 Dislike
男人都會追
Exactly

成見事勁MK 不見絲毫威既地方
詳見#20

唔信你試下比名牌女望下呢個post

睇下佢係一笑置之定好嬲好嬲屌幾日
想淨化下呢個世界

驚太多呢d人會劣幣驅逐良幣
名牌係地位既象徵 冇話弱唔弱智
你拎一個成年人一生既行為黎同個小學生比

搞到我都唔知你係支持定反對

同埋「我點點關你乜事」適用於大部分既不良嗜好

下下咁樣唔洗上討論區啦
其實用自己錢買個幾萬蚊嘅袋俾自己用真係唔太大問題
袋呢家野成日用 但大前題都要唔係成日換袋
(講真幾萬蚊最多咪又係2-3個月人工)
冇錯
從來都係咩身份著咩野
而唔係用著衫提高身份
追但係唔好成日開口提自己嘅名牌野其實無問題
如果D名牌唔係偷呃拐騙咁返黎
其實一個人買乜都唔係弱智行為
畢竟佢自己努力搵既錢去買自己想要既野
就算佢最後買完無錢開飯都唔影響到任何人
話知佢追乜Q咩
但如果你話呃兵買靠仔買呢D就另計

利申:紅字巴
而家我咪就係講緊名牌同地位無乜關係囉

Elon musk 都成日著頹tee嫁,個廿k文員仔買完Hermes係咪會有地位過佢
原本以為樓主對消費主義有咩高論
原來講咁多都係講自己識查家宅 你呃唔到佢
但唔CARE你睇法
CHING 你邊位?
兩公婆各自月入3萬
唔生
住居屋月供1萬唔洗
大把錢食玩買
一年買3個袋唔過份喎
佢間公司咪名牌囉 佢夠買名車啦 你唔話佢唔揸Toyota?
咁d雞蟲去叫雞都係品評下邊度d女正姐,無影響連登仔

咁所以連登唔可以批評人叫雞?
真正靚design款既都唔係一般港女會追既款
一街都係嗰啲公廁款講designer既美感概念車工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞