其實女人知唔知追名牌係一個弱智行為黎 對你既形象只係會有負面影響

374 回覆
1590 Like 491 Dislike
樓主係真正覺得自己係眾人皆醉你獨醒
識左你
啫係地位象徵囉 比較既冇話一定要同世界首富比 同買唔起嗰班比啫 人靠衣裝 宜家就係要唔使起家宅都知你地位啊嘛
點解要見得多光?
你邊位要人講晒自己啲詳情比你聽 定咩料咁巴閉了解到人地底細

屋企人朋友都唔會講自己搵幾多 財不外露 講幾多你就信 話搵萬五點知冇講計埋佣/bouns有五萬

講自己伴侶喺街市斬豬肉賣魚 你以為入地好low 點知個檔口係家族企業月搵幾十萬

唔否認冇錢充大頭好樣衰 不過你都唔好得好邊
鐘意 又比得起錢 有咩問題
大家冷靜討論

師兄咁triggered又搞到邏輯混亂我好難同你傾落去

不如你講下關奴隸制度乜事先
你老味買名牌都要諗保唔保值
無咁大個頭真係咪撚戴咁大頂帽啦
依個問題係你自己到
你理得人借錢又好賣身又好
你覺得唔值/唔靚/唔鍾意/冇錢都唔會夾硬買
你自己羊群心理又賴人
係得啲on9仔先會同人比較同要人有我有
你點得出呢個結論
其實係未香港先咁,簡支同繁支買煙都好平,繁支黑萬一包100 NTD
呢個世界無嘢關你事添
日本最低時薪都買到1.5包煙
我想問兩個同學拍埋一齊

一個做醫生用Nike袋 一個做文員用Hermes 袋

邊個有地位d

又或者兩個同事拍埋一齊,個manager拎個膠袋翻工,個freshgrad渣個Chanel翻工 邊個有地位d
人哋批評其他人關你乜事
嘩 巴打惡撚過中共
係啦係啦,住間爛臭公屋搵皮幾嘢一個月嘅窮臭閪拎住個chanel就即刻有哂地位啦
人哋啲錢點用關你撚事咩
唔好再講啦
隻臭雞hand撚哂機啦
討論區唔洗快問快答既

我都想佢比多d新思路黎見識下

雖然我都同意名牌顯示唔到身價
但人地享受咪得
關樓豬撚事咩人生咁短暫仲要理人地點
樓豬以為自己係咩人生教練
唔覺得兩邊人數有差好遠
身邊啲女仔多數都係用longchamp MK TB呢類cheap cheap哋嘅袋
真係周身Chanel其實好少
但行過啲男仔身邊好易見到佢哋手機睇緊車/錶
人哋孭咩袋關你撚事?你又知人哋care地位?可能完全冇人在意 得你一條戇鳩仔喺隔離指指點點 狗眼看人低

通常係啲垃圾嘅低下階層先會咁在意 好似樓豬咁

以前後生d都講得靚好
依家老d會買下因為:
1)懶得再慢慢襯衫 用牌子大鳩人算
2)唔用會比其他女人睇低
但事實上係醫生都會拎hermes
Manager都會揸chanel囉
你要反對啲人德不配位,係唔關個名牌事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞