其實女人知唔知追名牌係一個弱智行為黎 對你既形象只係會有負面影響

374 回覆
1590 Like 491 Dislike
男女都追,篇嘢極公廁
認真答你
名牌D真皮袋就算你粗用都好耐用
就好似之前俾地鐵門夾到D野飛走哂個個celine
錶保養得好同樣都耐用
建議了解下先笑
利申: 男人
咁你咪去潮流台手袋po同班女講囉
邊個po有冇link想睇
我最名嘅名牌係iPhone
我個人太佛系,知道死咗呢啲野都帶唔走,無必要買呢啲人去滿足虛榮心,寧願增值自己、努力操肌算,人哋讚你個袋靚只係表面野,但讚你有學識身材好,係肯定你嘅努力
你打完篇野有冇覺得自己好正氣,一幅看透世事臥龍咁樣

樓主見到係咪要爆血管
買自己心頭好有咩問題?
最緊要係量力而為,冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽
其實對人生活指手畫腳都係一個弱智行為
打咁大篇野 我都戥你攰
佢地用自己錢買,冇咩問題
個重點應該提男人小心依類女人
有咩弱唔弱智啫
自己負擔到,正經錢,有咩問題?
你成篇野都係講緊人窮咋喎
咁有錢人追名牌又弱唔弱智?

講價值就仲戇鳩
iphone值唔值?
旅行值唔值?
買錶買車值唔值?
好多野個價錢都係超過佢本身個價值架啦
利申翻先 男人,同埋通常見到呢d個案 我都係道德水平+分析力都高過佢地

所以唔係酸佢睇得出某啲現象,而係想笑鳩佢地自以為看透世事再批判他人好威姐

果種「虛榮感」只能夠係同樣白鴿眼水平既人之間感受到,正如我個post講,係名眼人面前,開post亂咁批判他人根本唔可以彰顯到你既身分地位
細個無錢買名牌
都會好似樓主咁想法
當你買了名牌
會發現細個想法不全然
點解呢個垃圾post可以有咁多正評
係咪社會實驗證明人羊群心態容易被帶風向
送個名牌袋比女朋友
而佢係開心既
見佢滿足都係一種快樂黎
你窮就另計啦
佢識唔識襯 關我咩事?
我只係帶出一個人買自己鐘意既野用自己錢唔係一件弱智行為咋Wor
對於點睇其他人咩形象,咩襯唔襯得起個袋
WFC?仲有 自己買自己鐘意既野都要諗自己襯唔襯得起?
自己鐘意又有能力就買架啦,你理得人地Mk又好氣質Cheap都好,都唔關自己事。
知道
聽日即刻孭個名牌袋出街定吓驚先
小美用的是小明的錢
其實根本樓主想笑窮人
佢想表達窮人做咩都係寒酸 柒
同買唔買名牌根本完全冇關係

窮人揸車 扮土豪
窮人去旅行 去到慳住慳住洗

總之你唔係有錢人就唔好享受任何野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞