其實女人知唔知追名牌係一個弱智行為黎 對你既形象只係會有負面影響

374 回覆
1590 Like 491 Dislike
數據呃唔到人

自己睇

留言方面 崩口人忌崩口碗 個別人反應激d唔緊要既,有理性論點唔人身攻擊都可以傾
地位地位
人地分分鐘買個袋用嚟襯衫都冇諗咁多乜撚地位
睇你講野都feel到你屋企冇咩錢
見人拎個chanel就覺得人地係想chok地位
笑閪死
仲要chanel呢啲本身又唔係咩天價野
標題ok
內容有啲尷尬
隔離post有個名店sales 話d客起碼有七成唔係有錢

其實我個內文都係針對d窮人訓身買名牌係唔會令自己社會地位高d

本末倒置左
連登平時笑支那人盲目追隨名牌,而家又突然咁多人撐呢d行為
其實戴名牌都好,叫d窮毒撚死開d先
我而家先知買名牌可以同吸毒叫雞比較
買名牌原來係犯某人嘅法
馬會個啲收tips都高過佢人工啦
師兄,覆之前睇下上幾段回覆先啦好麻

地位個concept又唔係我講出黎既

同埋我同唔到你爭論邊隻牌子貴邊隻唔貴我都無研究,係見d人話買Chanel 買到肉痛之麻
咁我又覺得買完想使用好正常

我貴一貴買盒大模型都會想拆出黎砌,
唔通唔砌收埋咩
你表達得太差啦,又拎咩叫雞吸毒做比喻
咁又點啫咪又係要幫我斟茶
你鬧支那人佢地唔覺關自己事麻

一講翻去自己度就彈曬出黎啦

但睇翻正負評都係少數黎既
Who are you
叫雞吸毒係針對緊「關你撚事」論姐
同無錢買車一樣
紅巴
正一on9仔
住公屋鄉下有十層樓收緊租又同你講?
況且名牌袋既質量點都好過d平價袋
加埋保值又可當投資
睇你似係窮撚唔抵得人地用好野
我都覺
成陣酸味出左黎
生物本能黎, 人要啲物質野去分階級再係同階級入面搵同溫層. 洗左錢又當然要吹奏自己買既野. 所以人通常都係追大家都追既野, 再係裏面搵搵唔同黎突出自己.

呢樣野無得變, 唔係袋唔係錶都會係第二樣野.
明白你focus緊班窮但又要瞓身追名牌嘅人,而唔係指買名牌本身呢件事
但都只能夠講,其實呢種係補償行為

情場失意,只能靠俾錢搵ptgf抒解寂寞
其貌不揚,只能靠P圖係網路世界獲取自信
壓力大,只能夠食煙飲酒麻醉自己

買名牌其實都係差唔多嘅行為
提升唔到社會地位,只能靠買名牌獲得成功感
都係治標唔治本嘅野

其實無咩好blame
既然呢樣野係佢地獲取快樂嘅方式,咁咪由得佢地
你房屋台嫁?又唔計?
真係唔撚知你有乜撚嘢資格
將自己放到咁高姿態 品評人哋係對定錯
儲錢買都冇問題唔係買完又怪自己/男友冇錢就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞