其實女人知唔知追名牌係一個弱智行為黎 對你既形象只係會有負面影響

374 回覆
1590 Like 491 Dislike
但唔係名牌袋d quality又真係差
你試吓攞個Charles and keith袋拍落chanel度就明
其實男女都會買名牌,ching你唔好咁啦
名牌其實就係用黎分圈子工具黎
不如引用翻你地套思維

而家我只係品評下佢地既行為係咪錯/ 無意義/ 有反作用

又唔係真係走去捉住班名牌女訓話比人生advice佢地

請問關你撚事?
惡過共產黨
自己錢點駛都要問過樓主
追名牌同吸毒叫雞一樣咩
糾正人地d思想你以為自己邊個
人地唔係比你睇
車又第二回事黎嫁wo

條女無份坐?條仔一年買一部追款?買翻黎淨係擺/ show off平日唔用黎代步?

認同錶係差唔多性質既野 但真係好少聽人傾

對上一次聽到錶係食飯聽到班保險agent係度傾
btw 抖你老母
你直頭就係樓主講緊果隻名牌係地位象徵 係條友本身有身份地位 再用個襯得起佢身份嘅袋
唔係個萬幾蚊文員仔 死慳死抵儲個袋 用個名牌就叫身份象徵衰d 講句你望下你份工 再望埋你屋企 仲唔知自己咩身份
真係唔撚關我事呀
我話撚知係你一陣即場比車撞定聽日生cancer
我就係用緊你既思維去批評緊你做既野
你又調返轉話自己用我既思維?咁你句「關你撚事」係同緊自己講
你訓撚醒未知自己柒咩未呀傻閪
搞清楚先黎做獨醒撚啦
你鐘意下下討論用人生攻擊 屈我低下階層 真係無乜討論空間

關你撚事呢樣野覆到厭啦,你去埋其他無咁trigger你既post叫人關人撚事下下火啦
唔識睇Chanel 到底有咩靚
我諗人有種天性係中意儲野
儲一啲中意既野有滿足感
有人中意儲cd 有模型 郵票 同志同道合既朋友一齊傾儲左啲乜 你得到稀有品好羡慕咁
只係呢班中意儲名牌 開心就得啦
當然如果儲名牌唔係為左自己 係為左份虛榮感覺得有人會因為啲名牌respect佢就傻鳩左啲
又唔係用你錢買咪由佢囉
兩個人月入六萬唔通有錢咩大佬
養車養父母都冇咗一大半
你話一人六萬都算啦
居屋都比人當有錢 眼界會唔會太低
我個兩舊水無牌子既袋用左三年…

周圍掉咁粗用,都未有壞既跡象…
你勁care人地既事
er...唔係講緊壞唔壞嘅問題
背景唔掂既就等比人係你背後恥笑啦打份萬幾蚊既工,渣個幾萬蚊既袋,條仔又唔係勁有錢果d

一係你就係死慳死抵幾個月唔飲唔食唔娛樂 就係為左買個袋

如果得2-3個手袋嘅話其實ok, 因為冇乜低層男人會有20幾隻勞,又唔同年份又唔同季又唔同色... 就算真係有,第一個反應應該都係比人笑話係假嘅

男人買貴錶起碼用5-6年,啲袋半年都唔知挨唔挨到
hi錯正皮
男女都有嘅現象,話女人就得,話男人就唔得
連登仔
屌你老母 食煙 吸毒 對身體有害,買袋害到d咩?量力而為咪得 關你撚事咩
佢個拍落去唔係物理上個拍落去

笑死 兜啦兜啦 死毒撚以為自己好撚聰明最撚醒 諗住上嚟圍爐 點知發現自己係先係異類

起個底就睇得出樓豬個思維畸形到不得了 一句講晒 樓豬就自大 目中無人 無料扮代表嘅表表者

最撚鄙視就係樓豬呢類廢物
又唔係用你錢,你理得人洗去邊姐
人搵錢都為咗求生活質素提升,過自己想要嘅生活,最終目的都係令自己開心。相反,你死慳死抵啲錢拎晒去炒股或者買樓,剛好遇上而家嘅市況投資失利,用緊名牌包包快活嘅女人笑緊你on9

每個人價值觀消費觀唔一樣,冇對錯之分,你無必要浪費力氣去表達自我認為嘅優越感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞