其實女人知唔知追名牌係一個弱智行為黎 對你既形象只係會有負面影響

374 回覆
1590 Like 491 Dislike
我從課金中領略到的人生道理
https://lih.kg/676147

其實樓豬知唔知課金係一個弱智行為黎
對你既形象只係會有負面影響
鍾意名牌個d
咪就係想淘汰你哩d質素嘅人囉
最好咪撚埋佢身 晒時間拉低自己圈子
咁一樣大把男人玩錶 玩車
點會想同樓主做朋友?
第一眼就狗眼看人低
依家名牌已經唔再係身份嘅象徵,除非你玩到Hermes稀有皮根本好多人都負擔得起,你見到手袋post開到幾多個post,Chanel門口幾多人排隊就知
起碼區分到有閒錢玩自己興趣嘅人
同冇多餘錢/做乜都計住就住嘅人

要去擴闊自己圈子 我就一定唔想識後者
冇錯 係個外型剪裁問題
手工銀包都好襟用
幾萬蚊果d名牌袋仔我女友都買左好多個
唔係抄款,皮質算好,造工又ok,又有保養,幾萬蚊姐想點
你比幾千蚊買果d真係差好遠,有皮質又無款,有款果d又垃圾皮
樓主唔屌男人買高達既
根本就係咁,其實比幾萬蚊只係買到過overall quality合格既袋
1,2千蚊果d真係摸下就覺得fail
一分錢一分貨
我自己係咁諗 與其買10個200蚊既袋 倒不如俾20000買1個會日日用既 相對覺得冇咁浪費 而唔係為左咩面子身份地位 再多既錢都帶唔到落棺材 afford得到又中意既咪買囉 人生苦短 返工咁辛苦 氹下自己開心都唔得咩
其實樓主結論係有錢人唔買名牌

定係佢想話買名牌既人都關佢事
以前我會咁諗 用apple on9 用Samsung性價比高咁多
但係依家諗既唔同
買名牌無問題 你搵得到咁多有咁既能力咪買 身分象徵
係啲無錢窮撚又想追求既先弱智
笑撚死
無人在意你點睇
你係咪調轉黎講…
我話佢唔窮 邊到有話有錢
而家買稀有 pokemon 卡仲保值過買樓
貴既名牌袋可以trade返出去
同勞一樣會升值,唔係消費品,係資產黎
溝唔到女就屈d女弱智
人各有志
買貴野冇問題
自己洗得起就ok
有d奢侈品牌爆款買到用完放番出去隨時倒賺
當然都要你自己捨得
都算一種投資
不過大多數fashion followers都冇呢d概念
更加冇乜fashion knowledge 知乜野真正值得買
牌子亦唔會倒自己米教精你
所以先咁多配貨L

真正用自己收入、乾淨錢買,我絕對贊成,冇問題
我都係會打算買黎投資。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞