[LoL] 英雄聯盟 S13 比賽討論區 (1147)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
我撐T1包起佢同oner輪換嫁
屌真係好慘…
zeka玩刺客係勁
背刺技術世一
本身deft喺lck 已經係頂薪
就算拎完冠留隊/換隊都唔會加得太多
Beryl都係差唔多 本來人工僅次於Keria
但kingen zeka 呢啲本身未去到頂薪肯定加幅可以好大
所以deft同beryl留唔留隊人工都唔會差好遠
但drx根本無咁多錢加到合理嘅人工比kingen zeka
諗住打感情牌話Beryl deft都留隊 大家5條友再打多年
Hle有更好嘅offer比kingen zeka
而且陣容又唔差點解唔走
一係drx你買多個JG補強 Zeka Kingen都話可以考慮唔要咁高人工
上年zeka去Drx已經降左薪 佢都係見陣容ok同kingen叫先去
上年deft咁嘅實力去drx都拎lck 頂薪
又要zeka今年捱義氣兄弟lol?
zeka 22年都開緊20億 deft網傳都只係20億度 邊個獅子開大口先
為錢ok 但重點佢一開始有冇開過口要求換kanavi 而點解下路係完全唔知嚟件事一開始仲幫你口
頭先追番Po
本來zeka 其實都20億年薪(1200萬港紙)
然後Zeka對隊友就口講就5個一齊打多年
對drx就話想要kanavi踢pyosik
對agent就試探kanavi轉會情況

其實冇人話過zeka唔可以走架,一早講清楚話會自由轉會,要多啲人工,完全係人之常情
但而家佢就又要做雞又要拎貞節牌坊
唔啱價咪直接走去hle 而家比人爆出嚟提出換走啱啱一齊奪冠嘅隊友 已經夠心寒啦
同埋drx worlds個賣點係teamwork 隊內氣氛好 drx worlds吸到咁多fans嘅最大原因
你咁樣要求換隊友即刻趕走晒啲fans 對自己形象都唔好
不過成件事唔可以話錯嘅 最錯就係比doinb爆咗出嚟
真啊牙Joe快啲出手啦
上年zeka得10億 20億嗰個係deft
今年deft轉去Dk已經唔止20億
5個打多1年嘅前提係Drx要加夠人工
Doinb爆料嘅細節都錯左啦 佢自己都係聽返嚟
仲有爆料係講買kanavi 但好似從未無講話要踢走pyoshit
本身已經唔夠錢 唔踢走p邊有錢買kanavi
前JAG監督H-Dragon直播爆料,韓國網友整理其直播內容,部分內容翻譯如下:「(2022)DRX.Deft是業界最高水平的年薪。是誰說(2022)Zeka是20億的,他是10億出頭(評論有人提到被公開的年薪是10億5千萬韓元)」

INVEN記者在直播中公開了根據消息源推算出的LCK各支隊伍一隊選手的總年薪,不包括監督教練組和二隊,不包括轉會費。(10億韓元≈525萬人民幣)
實時直播中的細節內容:
DRX和KT的差距在10億以內,下路組確實值得貴價。
Q:Deft年薪很高嗎?A:當然。
Q:Zeka真的是20億嗎?A:不是的。

講就講20億 最後得返10億
如果真係得10億好過分。今年最少要加到25-30億比人。chovy都講緊46億(?)
蛇蛇去na 都講緊 300萬美金兩年 佢中路去na最少要拎到3倍
抖音B D料好明顯Drx直接俾佢唔係聽返嚟
唔係啦,你認真諗吓就發現個情況應該係drx有錢買kanavi都唔肯加人工比zeka
showmaker 都係25億咋,chovy個價唔正常嘅就唔洗比,同埋一直屌佢原因唔係話佢因為錢走,而家係背刺隊友
佢係佢經理人間公司嗰到聽返黎,但擺明有人比料佢地放出黎,係drx定shadow 啲對手就唔知
叫買kanavi同踢隊友有咩分別,唔通叫一隊養三個JG咩
zeka衰在太冇人情可以一開始就說想去自由市場,可以同話prosik打法唔適合,而不是偷偷要求換隊友,仲要呃9 deft子可以五人留隊
大家執著既位就係
zeka有講過想5個人一齊打 但係話要kanavi 唔要pyosik咁就就唔ok
如果zeka無講過想5個人一齊人既話 咁佢想drx唔要pyosik要kanavi咁都係合理要求
d人成日都唔記得juhan
明明世界賽張票都係佢爭取返來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞