小朋友小朋友疑被狗咬險毀容,母求賠償展示單據一萬蚊買魚

688 回覆
49 Like 476 Dislike
啲衣著真係一睇就知道係支拿人
重點係個老母要搵個肯幫佢打官司既律司

但大多數未打d consulting fee 已經多到爆, 係睇告得入就係賠償裡面扣
但如果賠得十幾萬個被告又無錢俾對家律司費分分鐘1蚊都袋唔到

未計搞得黎都起碼3年起先講到錢, 如果個狗主唔合作又搵律司搞黎搞去

我就咁睇個老母一開波唔太識玩大條數剩係買埋d 無謂既野開支
賠償唔會多得去邊
所以法緩都唔受佢玩

p.s. 跟過7位數case
我就唔信阿拉斯加雪撬會無端端咬個細路,一定做咗啲嘢令佢唔高興先咬
關個編輯咩事?
你唔問點解個啊媽會show呢d出黎比個記者
點都好係成狗整傷個細路
要賠點都有

但要食大茶飯就肯定無

3幾萬小額錢債好過
先唔講d單, 咬到咁賠6位數都合理
細細個就毀容, 慘撚到
到最後不了了之,個老母喺屋企就會屌鳩個細路,

怪佢做乜走埋去隻狗度
戇鳩
佢主動搞人隻狗喎 仲要大陸閪 今晚有下文
咁嘅傷勢, 如果係賠萬六蚊 可以事情斷尾 真係未算貴,
最驚係有後續 繼續CLAIM
師兄冇叫過工人買餸
街市冇得開單你都講得出..
餃主
抵你俾狗咬
做藥引
即係你帶細路出街佢無啦啦特登整人隻狗
你會覺得自己一啲責任都無?
如果係你應該睇實個細路
狗主都要睇實隻狗
尋晚食飯時聽到話claim補品就知係屈錢啦,應該再咬埋另一邊就啱啦
都懷疑係個細路唔聽講係咁搞狗
狗都有喜惡

我以前果隻唐狗
搓圓㩒扁拎佢狗糧兜都可以
但係想抱起佢令佢四腳離地就主人都冇面俾

如果証明到狗主起有阻勸嘅情況下
個細路仲起度搞狗/ 老母又唔理嘅話 
師兄未落過街市唔撚知
屌,咁篇文係寫「合照時被咬」
就咁睇呢篇文無其他資料顯示係「無啦啦特登整人隻狗」
如果有其他資料人證物證可以提供

但係,呢d case 係要俾律師搞
狗主肯賠就應該承認咗個責任
等於以後有排你賠
狗主迫你同佢隻狗影相
你唔影咪咬唔到囉

鳩估: 個靚仔影相多手搞鳩隻狗
但香港唔比助訟
變相銀包冇錢就明知有勝算都唔敢告
所以睇吓今晚狗主點講
Today's live pig auction prices (per 100 catties) 今日活豬拍賣價(每擔)
Highest 最高 $2,860
Lowest 最低 $1,751
Average 平均 $1,937

The highest price refers to Black Pig, price of which is comparatively higher.
最高價屬黑毛豬,其價格較一般豬為高。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞