小朋友小朋友疑被狗咬險毀容,母求賠償展示單據一萬蚊買魚

688 回覆
49 Like 476 Dislike
邊條例
因為小朋友係大陸人所以就唔賠講得過咩
你個理據係乜?
都好過香港廢青話自己好過專才
竟然係去買補品

但唔好跟車太貼
要理據既咩
咁唔鍾意 返偉大既祖國囉
呢啲臨時場,又好難每個角落裝cctv
條支那仔成人黎把撚咩
拎去人道毁滅啦
你係本身就有前設?
定人以群分?
定你父母俾大陸人殺咗?
小朋友俾人咬到,因為大陸人所以就唔洗理?
你現實都係咁同同事朋友咁講先再算喇柒頭
咪又係上連登我歪理
你又知我現實唔夠膽講
定係你隻支那狗連係現實都唔夠膽同人講自己係支那人柒頭
嘩,買條一萬蚊既魚,咁捨得呀麥太

不過平時帶住隻狗落街放,都會有啲家長無啦啦無問過就摸落我隻狗到,我都即刻拉走話隻狗會咬人
點知你會唔會整到我隻狗發嬲,hi到你又賴返我無睇實

不過呢單好明顯太太就睇錢做人喎,一開始就七萬。
要你簽協議又覺得唔公平
你現實夠膽講只會令人覺得你冇文化
我係香港岀世, 屋企亦唔係講普通話
但我知唔係因為佢係大陸人就應該要受不公平對待
你自己有前置, 種族仇恨其實就自己事, 唔好到處宣揚
唔好成日口講話唔鍾意大陸人但自己做嘅品格比佢哋更劣
你又點定義係無文化呢
係我眼中你呢d支那狗一樣無文化
呢班人嚟香港搶香港資源學位醫院住宿 你訓咗扮睇唔到? 根本唔係種族仇恨

就算你係香港出世 但你都肯定係一隻支那狗
樓主 pin this la

成隻咁買
睇緊,個老豆開左ac覆人
就算有賠償,成個package大約一、兩萬左右
沒有咬痕、沒有主動攻擊,為爭論點
但小朋友個邊要面對翻幾位證人,再加埋漁護署初步判決通知書
所以都冇乜可能狗主負全責,駁同情就應該一早傾好一、兩萬,
但個呀婆又彈出嚟話冇可能簽不追究
仲要小朋友個傷口已經好翻7788
381個正皮…
計埋你 382條弱智仔

個編輯係中立地列出事主提供嘅資料
街市全部可以有單據
我個陪月買一斤菜都有菜檔啲單據
其實我只係想講個編輯應該寫埋個女人show 個啲單據背後嘅原因就係咁簡單 我係講緊佢上文下理寫得差 根本由頭到尾唔係評論緊個女人岩定錯 有班傻閪就係到亂咬
係有單架
不過 佢張單乜都無寫
條魚就咁寫一萬蚊 又無寫幾斤幾條
邊有可能一買買一萬蚊魚 都唔新鮮啦
而家站分分鐘係個女人自己寫
係就拉得
咁講
你揸住架車
我衝出馬路撞你傷咗

你係唔係應該賠?
笑死好好睇
話佢哋成家又蠢又貪
請問claim乜撚嘢?自己放羊式咁唔睇住個仔,如果佢今次喺冲岀馬路,架車停唔切,邊撚到有得claim比佢?點解換轉佢自己冲過去攬實人仔狗,隻狗嚇親唔舒服反抗整親有得claim?加上成件事證實唔到隻狗喺咬落去。
你陷家產啦怪獸家長
個老母死撚左?唔阻自己隻小畜牲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞