小朋友小朋友疑被狗咬險毀容,母求賠償展示單據一萬蚊買魚

688 回覆
49 Like 476 Dislike
《東張西望》今日(25/11)訪問一對母子,事源他們參觀寵物展時,兒子與一頭犬隻合照時被咬傷,更指兒子被咬傷後,臉上出現嚴重傷痕,要送院治理,恐怕日後會毀容。不過媽媽表示,涉事狗主並不打算賠償,所以才向《東張西望》求助。

這位媽媽指出,兒子的醫療、出律師信費用巨大,金額超過三萬多,而法援處及特首辦亦不肯受理。《東張西望》訪問時,媽媽則表示希望涉事狗主賠償醫療、律師費等損失。她說:「律師話如果之後要上訴,要另聘律師需要$75,000。我希望狗主可以出嚟負責任。」

疑被咬的小朋友也向《東張西望》表示,發生事件後見到狗會有陰影。這位媽媽也展示有關的單據,除了6張合共$210的的士單據,還有$4080的花膠、$10,000的石崇魚、$2,000豬肉、及$650淮山、黨參,合共$16,730的單據。最後《東張西望》節目表示下集將會訪問涉事狗主,有另一個版本的真相。
點樣買2000蚊豬肉
睇相都成大浸支那味
兒子與一頭犬隻合照時被咬傷
佢買石祟諗住個傷口埋好d?
完全睇唔明啲食材單同被狗咬呢件事有咩關係出文個編輯弱智?
其實唔難,買新鮮豬骨煲湯
可以買成舊水(不過冚家飲)
煲20日就夠
石崇係傷口復原用,但係正常都係街市買邊有人會開單俾佢
事主要求賠償既單據黎
屌你老母又賣廣告
擺明屈錢
有咁多錢去寵物展買魚
咩叫險毀容,已經毀左喇
依家唔做好肌肉復康,遲早閪面
個細路自己攞黎
唔合照咪得囉 貓哭老鼠
花膠4000幾咁平
擺明諗住捆綁式賠償

支那人去到依種情況都仲諗點度縮數
啲花膠、豬肉、淮山、黨參全部係用嚟餵條石崇魚嘅,養大條魚去咬死隻狗報仇
兩邊都垃圾黎打和啦SUPER
屈少D就屈到啦
煲湯錢都計埋落去,咁不如連電費水費屋租都計埋落去啦
其實正常係可以
有得claim點解唔claim,你同狗主有親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞