指摘ERROR Live Show抄歌名 米奇老味神奇屋中回力鏢 遭揭19年撞名《G風暴》開騷出碟

276 回覆
90 Like 6 Dislike
我搵返G風暴個page,都見唔到2019年4月份嘅Po有講G風暴開拍
係緊P風暴嘅票房節節上升,到2019年9月先有G風暴拍攝嘅消息
上面果2個盲撐: 多打手,唔講咁多啦
D地下樂團都係紅唔起 先要做地下架姐

無料既垃圾咪要屈人抄佢博人注意囉
呢個要推
講到好似淨係得佢哋識反諷
屌條橋咪又係一早玩到爛曬
笑撚死
米奇老味咁霉 班友正職搵仲多
是但up鳩幾句 你班友就係度自己泥漿摔角
冇必要搵

惡搞文化都咁多年啦
「惡搞」定「抄襲」都唔識分呀?

抄襲g風暴講出黎會唔會反智左少少又真係咁多error viu粉buy先神奇
佢哋仲係咁jer住,仲有人話米奇係迪士尼

又真係當社會大眾唔識分惡搞同抄襲先神奇間接證實呢到係盲粉推圍爐po
明星生活 1.2m view 仲多過error首我們很帥
差別係有冇大財團科水push乍
到底幾無知先可以得出紅唔起做結論
Error字宙天團肯定好紅啦
咩大橋咁巴閉啊?
又想講反諷啊?定明星嘅生活啊?
你隊老味都幾有face喎 佢用過其他人就唔用得 唔係就係抄
老味註冊咗㗎「反諷」
聽講以前黃子華都要俾版權費佢哋先可以開棟篤笑
Viu啲pr多到
係啊 有幾千個啊嘛駁唔到得呢招
:抄就抄啦 條橋一樣㗎 個感覺一樣㗎 blahblahblah
睇啲隊垃圾老味肉鳩酸屈人 再睇埋佢啲fans喺度死雞撐飯蓋真係幾好玩
Viu啲pr多到
係啊 有幾千個啊嘛駁唔到得呢招
:抄就抄啦 條橋一樣㗎 個感覺一樣㗎 blahblahblah
隊垃圾老味肉鳩酸屈人 再睇埋佢啲fans喺度死雞撐飯蓋真係幾好玩
用得,咪無新意咋嘛

好似bts著大地色
搵幾個台企喺度影相
mirror都著得、影得
咦乜error真係有fans
鏡就係真係抄人運鏡 舞台設計 燈光etc 一鳩樣
錯就淨係得「明星生活」四粒係人都用得嘅字 張poster連1成似都冇
依家又想借啲意幾真係有抄嘅鏡套落俾你隊垃圾老味屈嘅錯度
又想偷換概念仲有第二招
你睇193啲老婆排佢間cafe
張poster好多人睇完都話構圖似
係你班撚樣先話"一成都唔似"
要完全"一模一樣"先叫似
而家仲有排緊咩?
又好多人都話似啊
1:4嘅比例叫好多人
即係「無三不成幾」嘅意思?多過三個人就可以叫好多㗎啦
完全唔理自己係絕對少數㗎打飛機打到出幻覺?
睇下今日既演唱會公售,1個鐘清哂了
唔係點先叫多?
有人覺得似,呢個係事實
你就話人數少,當嗰啲唔係民意

同藍絲/極權一撚樣
分多眾/少眾,少眾就可以無視
九展、3場
幾多個位?

你覺得你哋又係大眾定小眾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞