指摘ERROR Live Show抄歌名 米奇老味神奇屋中回力鏢 遭揭19年撞名《G風暴》開騷出碟

276 回覆
90 Like 6 Dislike
無聽過31k followers 嘅係傲慢人士
好撚巴閉咁喎
註冊?「抄襲」同「侵權」係咪未識分

所以先懶寸咁問3條問題

班閪仔d食相難睇到
你up乜鳩啊on9
你諗清諗楚自己講啲咩先啦00後
直接hang機
老味又藍又窮

撚有打手同fans

但好心error同error fans,你搬字過紙之前稍為用下腦先
你講得出抄咗咩未啫 搬字過紙
咁家下你咪又係一樣覺得冇抄就冇抄

好簡單,如果bts係香港開show 叫 we are all and one,係咪又係冇抄?

講真,tvb拍劇整個蔥頭都比人屌到七彩

點解可以咁double standard
Error 都出名放養 地底泥

咁到底班咁有腦既米奇fans圈到抄咩未呢? 在線等
on9真係冇藥醫
冇抄都要證明㗎原來
PR話放養你就信 仲「在線等」
唔好挑機得唔得唔想推呢個po
一係認老味屈人自己柒咗 一係答到到底抄嘅位喺邊咪冇人挑你機囉
#85 咪答左,你追住我問做乜 比兩個example 你都要話人講唔出抄左咩咁你追住我問想要一個咩結果
米奇幾時出信做鳩佢地
#85答完你咪一樣當睇唔到
「好簡單,如果bts係香港開show 叫 we are all and one,係咪又係冇抄?」
呢個我上面已經秒撚咗你

「講真,tvb拍劇整個蔥頭都比人屌到七彩」
呢個直頭自己認埋 連會徽都抄埋
https://www.orientalsunday.hk/%e6%9c%80%e6%96%b0%e5%a8%9b%e8%81%9e/supertiger-%e4%b8%98%e6%a2%93%e8%ac%99-%e8%94%a5%e9%a0%ad-%e5%a7%9c%e6%bf%a4-%e6%9c%83%e5%be%bd-plt6-505626/5/
原來話人on9=秒左你都真係幾on9
「痴線
人哋鍾意改個演唱會名做we are one and all有咩問題
如果鏡/viu/鏡粉夠膽話咁係抄 咪照樣會比人屌柒
exo嘅口號夠係we are one
香港啲exo粉會唔會屌柒鏡抄啊?
根本呢啲大路用字口號就個個都用得
如果有人用「i am who i am」做topic
咁係咪要話佢抄聖經啊?侵權啊 叫耶蘇打救佢啦咁啊」
雖然你係真係on9
但上面邊隻字有話你on9
唉屌 唔怪之得會鍾意老味呢啲nobody
十分低質
Tvb起碼肯認參考,viu咁多人話冇聽過老味 一係你問error係咪好似 eva首歌咁玩「惡搞」,比返credit人啦

嗱條link你貼架我唔係tvb打手,咪屈
有抄俾人俾晒proof踢爆唔係認參考仲可以點
但問你到底error抄咗咩 講咗幾頁都未講得出一個point
唉 真係低質 枉我等花生等咁耐
如果one and all冇問題,咁蔥頭點解會比人屌死

即係搬字過紙就ok,惡搞就nono?

你咁打段野都答唔到核心問題,我咪ignore左原來你覺得係秒
笑撚死
即係用一啲大眾嘅字就=抄
成個造型背景甚至連會徽都一樣嘅叫惡搞
好撚廢答唔到就話返人轉頭答唔到所以ignore
啊 you made my day ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞