指摘ERROR Live Show抄歌名 米奇老味神奇屋中回力鏢 遭揭19年撞名《G風暴》開騷出碟

276 回覆
90 Like 6 Dislike
好成功 條reel個views差唔多有佢哋全部reels夾埋一半
做乜唔落credit比鏡報愚一
Ig啲實名acc留言咪多數屌error囉

但娛一唔講,話返老味食打手既回力鏢
呢隊垃圾係咪得d中學雞聽

只許自己G風暴
不許人地明星生活
舉個例

如果bts黎香港開演唱會,叫we are one and all,咁係咪又冇問題?

係抄concept,而唔係「侵權」
打手想spin 老味都係抄人

娛一又接力spin

但 惡搞 定 抄襲 有明顯分別囉
咁會唔會係lowmays抄error 扮F4個concept先
痴線
人哋鍾意改個演唱會名做we are one and all有咩問題
如果鏡/viu/鏡粉夠膽話咁係抄 咪照樣會比人屌柒
exo嘅口號夠係we are one
香港啲exo粉會唔會屌柒鏡抄啊?
根本呢啲大路用字口號就個個都用得
如果有人用「i am who i am」做topic
咁係咪要話佢抄聖經啊?侵權啊 叫耶蘇打救佢啦咁啊
留名睇樓上個打手點兜

肉鳩酸
唔係點樣宣傳
等有人知
咁請問兩張海報個 concept 點樣一樣法?
建議error肥仔出返個ig,If u care 個殼more than music, you are brainwashed
有啲feel似
但唔覺得有抄
你估人哋真係想討回公道咩
佢唔整新聞你哋點不停討論
目的已經成功
一放完出嚟個打手就消失咗
可能佢搞清楚咗邊個抄邊個啦
個事實係乜?
事實咪就係真係有「參巧」
不過洽鳩人唔係真明星唔怕得罪姐
你老味,老味9叫一句上幾日報紙
係咪咁冇新聞呀
留名睇孔乙己
有好多人喺張相入面
JB套路

突發,JB上viutv chillclub咁細件事無人講?
https://lih.kg/2722347
哇屌

有男人
啲人都係打斜望鏡頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞