Affordable Watches 手錶討論區(25)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
又加左價,比起上次隻shiro 貴成6萬羊
https://kuronotokyo.com/pages/chronograph-1-mk-2
記得較定鬧鐘,對上幾次都係十分鐘左右就賣哂
去日本有冇機搵到?
有FD去日本,見到D OMEGA好似幾平
想知邊度多銀鋪,東京/大阪
kutonotokyo 賣成2萬幾,我唔覺值
呢個價錢既chrono,sinn / longines 絕對比佢優勝

東京大把水貨店啦
jackroad 龜吉 twc
上網睇D價錢仲貴香港好多
2皮幾愈來愈貴,唔值
見你平放響手腕度隻錶凸哂腳
唔知會唔會因為你用廣角鏡擺太埋影
如果實際冇凸腳都還好
Affordable 條線真係極限
幾正
我會去行臨空城outlet見到有citizen seiko睇下,心齋橋嗰啲唔知信唔信得過
如果係符合依個post嘅標準呢?有咩地方推介下

我驚當地嘅local鋪買會被人呃,專門店好似風險低啲。2手都可以睇下不過都係嗰句驚被人呃

買kutono 嘅人都係好有愛
你食緊日本菜
咸仔黑金series, 左邊2隻幾靚
唔會呃啦
啱啱參加完啲求職工作坊,dress code 係smart casual,就戴浪琴錶去,我買呢隻錶主要都係見工、婚禮、約女仔用。

我見YouTube 啲dress watch 片話dress watch 要slide under the sleeve薄到攝入衫袖,呢隻浪琴錶細得黎又夠薄,而且幾靚下。

我想轉工,但其實無咩頭緒想做咩,有啲迷惘。以前讀書就話要伸張正義,但工作多年就唔知道,而且內心好抗拒做政府。

你做過政府唔會有人再請,起碼我自己唔會consider 做過政府嘅人
點解?
原來frank muller 師兄
Murph出細版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞