Affordable Watches 手錶討論區(25)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我最近冇咩點買了
我已經有兩隻baltic 唔太想再買呢個brand, 除非有新野係無法抗拒

聽日果隻計時如無意外我都會pass
Btw想問下milanese錶帶邊度買高質?唔想佢太易甩油 即係類似Apple Watch賣緊嗰種密度嘅編織鋼帶,見過有啲織得疏啲鐵條又粗好難睇post頭嗰啲網我望過唔見有呢類型錶帶賣
1 喺集運開個ac, 跟佢指示拎個地址做收貨地址
2 出貨個tracking number 就入返落去集運到
之後就等外國倉收貨,佢自動會按出貨routine運返香港
3 到香港之後集運磅好實重,就可以揀佢派貨/自取,再比錢
我用開buyandship,算係外國集運既龍頭
美國應該24/磅,計實重
運輸時間一定會耐啲,但聽到一件都600運費真係眼都突,除非件貨幾十磅貴過集運
隻murph38點撚忍呀
放完假要返工了
巴打會點用
袋喺褲袋?
通常玩幾玩就唔會用,細個屋企都有隻陀錶,好快就玩厭,屋企一般有鐘,出街又唔及手錶方便。
開個 ac 睇吓先
放喺公司枱頭自high
講真呢隻除咗 Interstellar 套戲出過真係無乜特別,個款好一般。
就係因為個樣夠一般先好,夠百搭,就算無電影加持都係好錶,我自己都未睇過interstellar 都覺得好。
1. 錶面簡單,但又有阿拉伯數字,閱讀清晰
2. 復古字體同顏色,感覺有class 啲,而且新版38mm夠細,可以當dress watch
3. 100米防水,適合唔同活動,游水都無問題
4. 透底,可以睇到機芯,對好多人講機械無得睇機芯無意思,閒時可以欣賞

呢啲錶通常叫gada (go anywhere do anything) 或everyday watch,就係因為夠百搭。
我覺得電影帶出來既意義好好

隻錶係男主角留比個女既「遺物」
後來男主角亦都係黑洞透過隻錶將數據傳比呀女
更重要既係反映爸爸對女兒既愛,貫穿時間

錶唔需要名貴,係電影度正正帶出愛的傳承
平心而論,實用同概念,有哂入手動機
有女兒既巴打更加值得買隻留俾阿女
其實今時今日賣錶好多都係搭一個故事去引人入勝,可以係本身品牌、款式歷史,亦可以係同其他事物嘅聯繫同意義
電影同歷史某程度上都係一樣
就好似到今日我都唔明iwc 同小王子有咩關係
唔好忍
連平時唯一阻止我買既brand logo都變到咁靚
手已出
IWC Marketing 勁阿
小王子個作者係pilot, 有個基金會
IWC 就食住條水又可以美其名做下d CSR, 出d 特別版又氹你買
咁快???

官網買?
睇隔離po都知勁
9成三針款你都可以咁講
朗格都只係DW
係睇當中細節中唔中你

本身隻錶都有我鐘意既元素
教堂針配阿拉伯字 米黃lume 拋光圈
重點係變38mm 44l2l 唔係單純直接縮細
真係做到佢講既 You asked, we listened
手幼撚完全感受到誠意
有埋套戲加持就更加唔洗講
係幾吸引,但一見親過萬既錶就心諗加多少少上到 Tudor.正真係想叫自己食屎#ass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞