Affordable Watches 手錶討論區(25)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
唔係啦,15隻好多,想像唔到多過15隻。其中一隻casio 如果壞左可能唔會再補充,所以可能15隻裝唔駛。

最常用5隻嘅包括太陽能3隻Casio Citizen 太陽能錶、另外2隻可以視當時嘅處景放。

10格錶盒就放dress watch、深潛錶、鋼錶、行山錶等等,我鍾意但始終唔係百搭嘅錶。底下有櫃台放錶帶。

本來都鍾意Type A Type B Flieger、Stowa Marine,但好難justify 擺入自己個收藏。

暫時個計劃大概要10萬左右就儲得齊,我都唔急於一時買齊佢,如果事業順利揾多啲錢咪早啲買齊,遲啲買齊都無相干。
我忍唔到已經入左隻 咸仔要押後了

見TWC而家20幾k已經有隻ACAT
應該都好難再搵到平過呢個價
1月尾去東京,差唔多時間會出手
Casio…may I suggest one to u
MRG is good for replacement
新出咗一隻

好奇一問,行山錶即係suunto?

啱呀,慢慢揀慢慢買
不過祝你揾多啲,唔好只係俾得15隻我地睇
Gshock mudmaster 係我隻ABC 行山錶,Altitude, Barometer, Compass.

唔鍾意智能手錶,好唔襟用易壞

MRG 太大隻,我一般,反而普通gshock 黑色都夠。我有隻廉價Casio 可以set 兩個時間倒數計時,重複十次,做運動時好有用。我粗用左幾年後壞左,呢隻壞我就買過隻。
巴打想問下係咪寄去屋企? 定有其他方法pick up? 全家返工屋企日頭冇人

無空間買隻新咸
圖呢
買錶盒
星期六
點解成日都up唔到圖
已到日本
依家張圖太清就up唔到
我用upload.cc
試下先,又落雨
三年前落又係咁上下時間,今日又係
黑五冇嘢啱,淨係睇中 twc 隻 tutima grand flieger chrono

周六輕鬆dial
喺amazon 買咗隻orient neo70s
都可以寄去office
DHL 可以揀寄智能櫃
1000 budget 以下想買隻唔太老餅的行街錶有冇介紹?

利申:手幼,g shock 5600 都有啲大隻
有冇巴打玩過呢隻 會唔會好嘈?
好似幾過癮
我地頭post有介紹,你可以睇下
寄公司附近智能櫃,錶盒放公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞