Affordable Watches 手錶討論區(25)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
white birch唯一接受唔到崩劍針 真係好玩唔玩
而家呢個年代guilloche/sunburst/琺瑯/煙燻/貝母/隕石呢D特別面microbrand/精工都出過唔少,又多顏色揀。都叫做某程度上fill in左以前Rolex玩dial嘅角色。

我心目中經典/特別殼有好多, 暫時諗到: RO / 五十噚 / Reverso / Overseas / VC 1921 / El Primero Revival / Datejust 36mm (珠帶+狗牙圈) / Navitimer / PP 6119 / Lange 1 (錶面佈局 only) / Santos / etc 呢一類啦
今日唔洗諗戴邊隻啦

サッカー日本代表おめでとう

兩隻都好正
我1月尾去日本
想趁低水買隻omega
就係睇中at隻annual calendar
38.5mm,白面
而家搜集多d資料先
謝謝你,speedy巴
名仕呢隻真係做得好靚
藍綠紅都好睇
013係個紋無咁特別
真係二選一難取捨
雖然唔係METAS, 但呢隻色同造工都上乘
Welcome join omega
omega 官網已無左鋼帶版
藍面停產左,c24個價亦係3隻色中最貴
同埋14.3mm都有d厚
有金色係貴啲,不過最襟睇,值得買
運動款係厚少少
期待你執到呢隻
Carousell有隻好樣
46800,參考吓
而且而家case/watch material 多咗好多,唔急既可以慢慢等,一定有百分百啱自己心水既錶出現

真係好多呀,全部都獨當一面,仲有好多無list出嚟,長路漫漫
呢個咩model?
c24 3皮內
Bambino Version 4
隻38 murph 收到call 今晚有得拎
又一個快手
勁快手
白痴一問
tissot門市有冇折的
seastar 36mm Amazon平幾百
bt最盡9
ad有機會8
013主題融雪 但係上手望完全係冰黎
隻色都較得好靚 又用埋白鋼
WB雖然特別
但係每次望錶見到支針真係搞唔掂
我既話就會毫不猶豫揀013
TISSOT招牌果啲係BT?
只係賣tissot錶既咪係bt囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞