Affordable Watches 手錶討論區(25)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我一隻咋,都搶唔到紫色
我個隻 未痛消息
點解呢?
放心,serious watch 同 zelos 合作咗好多次
可能我戴慣大表冇一隻細過40

手碗幾大?
Mido舊logo真心靚
貼張舊圖先
睇你咩角度出發, 我間中都會諗其實如果當初冇買某幾隻, 入一隻大路牌子會唔會仲開心之類

不過如果計埋功能性
Tudor gmt款就唔係一皮加少少嘅事
睇你affordable既價位去到邊
依到d師兄就定左HKD20k以下

具體各價位既牌子同錶款po頭都有簡單介紹
我見你budget 都係3-4k到既話

想買大牌子既話都不外乎係seiko citizen orient hamilton Tissot依幾隻
睇過曬 design唔多啱 得seiko alba有隻唔錯 但香港搵唔到 上網亦唔知邊度有 search唔到好似已經停產
應該係7吋手

帶呢隻45大概係咁
嘩 我都7 inch
但我之前都係帶開44
但個人覺得細mm 比較上好睇
黑五邊度買錶平
我自己比較少買新錶所以歷史,樣,機芯比較重要,最唔重要係準,一日差成分鐘都無所謂,玩得舊錶預咗
designer brand 一向都唔建議入手
因為都係掛名,再搵廠做
保養都唔係原廠跟

如果巴打你有愛,咁去馬啦,但1k上下的我寧願買隻東方水貨
冇得直接up圖,有冇up圖網
我唔建議買啦,好單純錶面設計差,全黑色無對比,時分針難睇,咁錶首要功能就係顯示時間,做唔到呢個功能就唔好。

與其上網睇,不如去屋企附近錶店睇實物,問老闆講試戴。

仲有注意啲designer brand 通常防水唔好,一入水就報廢,反而浪費金錢。

就算便宜錶都有好設計,但呢隻唔係。
掛名唔緊要 最緊要個質素對得住個價就ok 最怕俾左錢買返黎唔值呢個價或者overprice得太緊要
如果呢個角度睇又買唔買得過?599的話
有冇好介紹?
鐘意就買啦
又唔係貴

Casio MRW-200H,我見好多錶店都有,100米防水,對比清晰,有日期星期,睇時間方便。呢隻錶有唔同顏色同有鋼版。
除咗hermes ,佢哋好想發展成watchmaker, 有自己production
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞