[LoL]英雄聯盟 S12 比賽討論區(1141)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
尺講到純粹想試吓去其他隊打
本身ruler係geng份約應該唔貴
即係一定唔會GEN Viper咁最有可能真係DK
DK有Ruler Viper Deft揀,輕鬆到
Q. 在職業裡的競爭力無關,你覺得自己的生活停滯不前嗎?

Ruler 我在作為職業選手的生活裡慢慢變得成熟,往好的方向轉變了很多,但是除了遊戲以外我什麼事情都沒做過,在休息的日子裡沒有可以一起玩的人,結束一天後回到宿舍洗漱躺下,也沒有可以聯絡的人,這些對我來說都太難了,雖然想打到不能打為止,但我自己確信不會一定不會打太久。

Q. 老將們的挑戰成為話題性,但Ruler選手卻考慮在全盛期退役
Ruler 我只是比別人退役的時機早了一點,在退役之前會堵上性命去做的。

Q. Ruler選手在職業選手生涯中得到的樂趣是什麼?

Ruler ...好像真的沒有..我都不知道要用什麼去緩解自己的壓力..啊等等(擦眼淚)完全不曉得我會採訪到哭...所以這次世界賽我真的很想要奪冠..因為我想去找找看,我到底是為了什麼而這麼努力的在做,為了什麼而去承擔壓力。

感覺尺都想職業選手身份外都有自己生活
之前搵到女朋友其實應該祝福 但為左fans分手

[閒聊] Ruler採訪:從Gen.G出來的理由
https://www.ptt.cc/bbs/LoL/M.1668104439.A.D9D.html
Pyosik: “We scrimmed T1 before we played Quarters, and we could only win 1-2 out of 10 games, we got smashed very badly in the remaining games. The enemy jungler basically had a 10-0 kill score; Graves 10 kills, Lee Sin 10 kills, Viego 10 kills, it was like this [1/3]

In seven days, there were five days where we got smashed like this; the team atmosphere was terrible. The day before Quarters(?) we also scrimmed T1, but as expected, we still got smashed. But we got experience points from T1, I guess [2/3]

Before the Quarters, our winrate in scrims was only 10%, and it rose to 30%-40% before the Semis. As expected, it’s like that saying goes: ‘What’s important is an unyielding heart.’” [3/3]
竟然係Ruler走,今年轉會最貴應該係Ruler啦就咁睇,我覺得世界冠軍嗰5個都應該唔夠佢貴
其實都幾撚慘 搵到咁多錢但原來最後無朋友 除咗LOL之外就咩都無
Viper番番黎會唔會廢番一半武功

佢lck 好似無lpl咁勁
當年deft子流返lck都有人問過類似問題
Deft Beryl 應該貴過佢
Deft應該唔會啦
Viper Beryl 甚至Zeka 就合理
本身放假可以搵下條女玩 依家冇了
但今年全年黎計,得guma同ruler爭世一ad位,我覺得deft同viper應該都贏唔到佢兩個,
Beryl就值得貴過佢嘅,但sup位應該未必夠ad咁值錢
我計埋年齡
Deft太老+已經冇咗嗰種比佢拎大AD就一定會carry嘅能力

Viper唔係冇 但隊友打太差
計埋年齡viper有可能嘅,
但ruler今年打出黎個實力仲勁過佢拎世界冠軍嗰年,所以我先覺得佢可能會最貴
呢到某啲人又會話佢垃圾
係靠zeri貓㗎啦
其實明明春季嗰陣得佢頂得住狀態超好嘅guma,
然後夏季未開始都講到同lehands 一齊練所以夏季又再進步咗,不過嗰啲會員唔理
好似應該調轉,Beryl係sup先值錢過ad
今年佢lucian &Zeri 真係世一水準
佢玩大東殺小虎akali個套combo我諗無邊個會做到
技能&普攻完美配合 打足曬傷害

請支持DK Ruler
Deft marketing value高+ 會吸引人嚟
所以覺得佢會貴啲
但真last dance的確啲隊可能唔會洗太多錢落去
我想同lehands 繼續組,lehands 啲軟sup先令到佢打得更加好,之前拍住life嗰陣真係
DRX訓練賽輸仲好,等佢地了解下自己弱點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞