綠置居 2022 (2)

985 回覆
5 Like 3 Dislike
今期冇呀,當儲多一年彈藥
請問今年知幾時有表未?
今年係咩意思?
目前綠置居2022未開始揀樓
sorry問多少少 即係高宏, 錦柏, 清濤個D綠置未開始揀?
純粹想問2023綠置有無風幾時開始申請
高宏嗰啲未開始揀

所以綠置2023幾時申請,甚至有冇都無問題

綠置啱啱買咗3千幾個新居屋,再加租置,仲有呢4千幾個綠置

應該未有咁快消化到
所以綠置2023幾時申請,甚至有冇都無問題

甚至有冇綠置2023都係問題
其實都估到係邊堆
有堆24/25年起好都未賣
想問下大約係邊堆???
幾時先有通知揀樓又話第一季,怕3月尾去旅行果幾日就仆街
你綠長第一粒波?
唔係既話隨時三月尾都有機輪到你喎
其實我係幫frd問,冇睇錯就係綠長第一粒波
因為我唔係好識睇個pdf,剩係知申請編號係xxxx48, 然後有長者,但係唔識數exactly 排第幾揀
佢真係長者隊第一粒既都幾肯定係第一日揀 每一粒先265個
叫佢自己計定數,睇吓個旅行重要啲定係間屋重要啲
咁梗係間屋重要所以而家咩都唔敢訂住,都預左係頭幾日揀,見2月都完仲未通知,搞到1516
佢話第一季真係可以三月最後嗰個禮拜 三月中都未有消息嘅話真係可以放棄旅行
真係麻鬼煩d日子講實d唔得嘅,又一d風聲都冇
唔夠佢今日攪珠犀利
今日公布聽日攪珠 不過開賣點都有七日前通知

Anyway 呢啲幸福嘅煩惱,唔係咁多個有
唔夠佢今攪珠犀利
今日公布聽日攪珠 不過開賣點都有七日前通知

Anyway 呢啲幸福嘅煩惱,唔係咁多個有
用申請編號xxxx48號碼,對應返隔離GExxx同GMxxx就係佢實際揀樓次序

GE代表長者隊,GM係家庭隊

認真,如果你同朋友到呢一刻都唔識睇呢個次序,叫佢問其他人,或者佢自己睇YouTube
你唔識又周圍問完再教佢,隨時令佢作出錯誤判斷,到時有排怨

都係嗰句啦,有心買樓嘅,唔會攪珠到而家幾個月先問基本嘢,佢純粹試運氣,你就唔駛嘥時間心機幫佢啦

如果「我的朋友就是我」,咁去睇#1
開咗個新PO,加埋首置盤

一手居屋/綠置居/首置盤討論 - 1
https://lih.kg/3317414
佢個第一季真係講哂
以往經驗係咪要等完哂隔離堆居屋2022先開始賣綠置居?

見果邊仲有廿幾個租置賣唔出
唔知要等幾耐

day one 七日前出價單
但衣家小小風聲都無漏出
呎數銀碼想早d考慮都唔得
白表冇得買租置 所以居屋過埋聽日就完叫晒100個Number
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞