嚴選十大曼谷頂尖騙局

489 回覆
798 Like 27 Dislike
好閪補
你都UP唔出地名啦
吊你live咗
幾年前去泰國,12點幾喺Nana搭的士返酒店,車程睇過google map上highway 8分鐘左右到。
10架的士終於有一架肯by meter,上到車都開定Google map睇下有冇兜路,結果真係冇行highway,行左另一條民居嘅街道,同佢講行錯路,叫佢行返highway,佢話highway封左,講多兩講就話架車壞左停埋左一邊。

好彩當時剩返同酒店嘅距離約莫係由佐敦行到尖沙咀海傍咁上下,就慢慢跟住Google Map行返酒店,仲順便沿路見到好多當地平民夜晚嘅生活,有啲喺度洗緊衫見到我地好似好奇點解會夜媽媽呢度會有遊客咁

最後都安全返到酒店,都算係一個體驗當地文化嘅經歷
是, 仲有睇人食生腌海鮮好正
十分鐘唔使
你米5唔夠?
btw個夜市收左皮
收藏,11月去兩個星期
Call grab 都要等個幾鍾??
唔止10分鐘啦 仲上落天橋 跟住又有整路又盛
親身經歷
上車嗰陣話by meter
google藍線話6分鐘都到
個仆街dc9行紅色線兜路
我同佢講not this way佢扮唔識聽英文
好在最尾都係1x蚊港紙
如果我唔出聲佢應該兜得仲遠 屌佢老味
仲有青木瓜沙律D生蟹仔(彭蜞)
每次點沙律都要睇清楚個MENU 但有次無寫上到黎成份無郁過
bkk無bolt or indriver?
嚟嚟去去都係嗰幾招,上到車真係任佢劏
去泰國一定係坐grab
試過個FD回程個日漏左個銀包 好彩用個APP搵返個車主 佢又勁好人車返比佢
如果坐其他真係渣都無
用grab同Bolt啦

Bolt 平啲
但係個app同support唔夠grab好

用citi個global wallet好方便
去asok 㩒錢靚rate免手續費
用佢張Mastercard直接喺thai baht戶口扣錢
Grab同foodpanda 仲可以平運費送外賣送上酒店房
啱啱喺曼谷12日好撚開心

可能因為我識少少泰文 所以無咩人呃錢
不過東南亞國家 截的士係大忌
識用grab 就用grab 唔識用就叫人幫你call啦
睇完都好想去泰國,攞正牌瘋狂smoke完行街食嘢,諗起都開心。
見到有朋友最近去左泰國,日日喺IG分享喺泰國smoke住玩,好羨慕
我蠢咗 用銀聯咭喺atm㩒
成220baht 手續費 rate又唔靚 肉赤到我
Grab好難call車 indrive 多車好多
等啲司機開返我價 好多時都係平過grab
唔好帶猴痘返香港啦
佢唔識
淨係中過1次PINGPONG SHOW伏 睇左一陣好撚嘔心 埋單走 一杯野飲變每人2000定4000 唔記得左 唔比我相信會好多人出黎兇鳩你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞