嚴選十大曼谷頂尖騙局

489 回覆
798 Like 27 Dislike
搭返bts/mrt
喺曼谷搭的士凶多吉少
Oasis正d
一日都唔知可以呃到幾多錢
仲好過返政府工
好耐之前去過, 覺得幾正, 而家竟然無人去
記得有個摩天輪, 仲有免費接駁艇坐
搭BTS 去到嘅景點都夠你玩
帶你去叫雞
幾好樣咁去馬
入房摸摸吓
屌你有賓周既
睇台仔blog淨係睇景點交通好喇
佢哋成班大鄉里出城 乜都話天上有地下無
Tuk tuk中過伏
上車話฿100 行到一半話要฿1000
同佢坳見佢想吹雞又喺褲袋拎刀
最後比多幾百฿就落車走人
以後都唔會再坐
試過
你唔縮/揸咗落去就奶嘢
真係吹到天花龍鳳 屌佢老母
去過兩次 印象中啲tuk tuk 收費好似都算正常 唔係好貴 可能我好彩啦
不過有次好撚驚嚇 我同兩個frd上車話要去類似商場嘅地方 一定係鬧市嚟
開車開咗一陣唔撚對路 條街愈嚟愈少人又無曬街燈咁濟 最後開咗去一個完全無燈嘅地方 得一間鋪開住 佢話到咗
我地即刻話唔係呢到喎 快啲開走 真係好撚好彩個司機唔係賣我地豬仔 肯車返我地去不本要去嘅地方
乜都話CP值高
一生人一定要去一次
Ching, 曼谷泰國浴近幾年都越做越霉, 十八層地獄都好似轉手改埋名
去旅行大忌係信啲傻鳩台灣人
搭tuk tuk中過伏 車咗我哋去唔知咩地方 係細碼頭嚟可以坐艇仔
落車一睇google map發現唔係目的地就即閃 搵咗架的士走人
依家點平都唔會搭tuk tuk啦
唔驚kk園咩
前幾個月去jodd fair 有個泰仔埋黎R水吹
做左fd個晚一齊玩
nana d場開返未唔好去1樓定2樓間dc10 入左去唔mark女都屈你幾千balt去頂樓果幾間大野坐低飲酒都只係收返你酒錢
雖然唔知執柒左未
又話十大
翻查多個旅遊討論區的記錄,早於 2010 年就有台灣旅客遇到類似的外國人數錢黨,同樣在便利店遇上兩人以上的騙徒合作,以好奇紙幣是什麼式樣為藉口騙他們拿出金錢!而且不少中招旅客均表示,此類騙案的騙徒有不少都是長著「西方人相貌」,亞洲旅客對外國人的戒心一般較低,所以一聽到他們說好奇港幣長甚麼樣子就沒想甚麼拿了出來。
同感 睇佢地自high台灣美食就知台灣人標準去到咩程度
台灣人介紹返俾台灣人可能無問題
以香港人標準去睇/試台灣人d介紹真係好易瀨野
快啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞