嚴選十大曼谷頂尖騙局

489 回覆
798 Like 27 Dislike
有bolt
當年去咗on nut 覺得自己on9
去thonglor緊係食日本野
仲扮乜文青
唔同野黎ttuktuk 係電單車改出黎三輛車,芭堤雅個隻係農夫車黎

第一次去芭堤雅比d ‘爽‘條劏到仆街,問佢去個到幾錢收50b一個人點知原來轉個彎就到,以為包車點知途中又再劏其他遊客上車

第二次去唔撚理唔撚問坐上車落車比10b就即走,好多會黑面啤撚住你
Trip.com係會平d
又可以喺永安用消費卷買
Couple room幾好
帶埋女女去就試下queen massage
我見到男人個king massage都真係幾正
千祈唔好去jay fai
除非你真係好鐘意排隊
個人覺得d嘢真係好一般
正解.邊有咁好死
有無人試過搭唔洗錢個d巴士?

架車嘈到聽唔到隔醒果個講野

https://youtu.be/Y-Vjnctvkik
咁都OK喎
當時我係walk in
無係香港book
你啱 所以第一名係

1. JAY FAI (米芝蓮街頭小食)
利申先 呢間啲嘢食係唔差

位於曼谷舊城區 米芝蓮1星街頭小食Jay Fai
招牌菜 蟹Omelette 炒粿條 味道係幾正
但問題係只能Walk in 無得預約 每日只做50枱客
小弟朝早七點起身 搭Grab去到8點鐘左右 已經排30號枱左右 仲要嗰頭有啲污糟 地下好多飛蟲烏蠅
著短褲短裙企住等一定比蟲飛上你隻腳度
天氣又熱 佢又用炭爐煮食 你坐喺嗰度等應該會變人乾
最後小弟等左大概七個鐘先入去到坐低
坐低咗仲要等佢整完上碟 要多半個鐘左右
不過重申一次 啲嘢係好食
但七個鐘去排一間米芝蓮一星
大家自己衡量下值唔值得
上網book都會包埋接送去BTS幾好
你下次去之前上網book
見佢好似長期有八折
台仔都信 香港生活品質高
要求唔同會有落差
我8點幾到
三點先有得食
D食材又唔係貴
食其他都冇咁唔值
排七個鐘咁撚癲..............有咩原因令你排落去
最後一日喺曼谷 所以諗住食埋完左個心願佢
都預咗要排到一點左右 估唔到要三點先食到
我都唔係全程喺嗰度等 有幾個鐘我去咗其他地方
食咗邢泰記早餐 去咗考山路周圍行 搵咗間cafe坐咁
你order咗啲乜嘢食
我叫招牌嗰兩樣嘢都已經四舊水港紙 肉赤
咁排隊係俾張飛仔你,再叫number 咁樣?
無咁好服務 係排隊之後喺佢張紙上面寫名同人數
前面啲人仆街嘅話一個人寫兩三枱你都吹佢唔脹
仲見到唔少人幫手代排隊
叫我啲自己排嘅人情何以堪
我兩個人食左成千港紙
食蛋
Drunken noddles
Dry tum yum
仲有個唔記得係炸咩
幾撚on9先會攞埋銀包出嚟俾錢人
留名
係咩驅使你排7個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞