嚴選十大曼谷頂尖騙局

489 回覆
798 Like 27 Dislike
10. Tuk Tuk 同DC9唔會跟錶收錢
10分鐘路程 你行埋去問幾錢一定開你幾百baht
同佢講by meter就會即刻篤油走人
就算肯by meter 都好 都會特登繞路昆鳩你錢

避免方法:
用Grab睇下你路程大概幾錢左右先再決定
雖然依家泰國無得用Uber所以Grab都貴咗好多
但起碼價格透明過仆街DC狗同tuk tuk
更正
Tuk tuk狗無錶 所以一定昆鳩你 可以唔洗搭
想體驗下坐tuk tuk可以book有tuk tuk來回bts站嘅酒店
9. 考山路附近高中老師
條撚樣首先會同你講秦文
跟住話唔好意思 你睇落似秦國人 唔知你係外國嚟
佢會再同你講佢係附近中學嘅英文老師
利用呢個假老師身份搏取你信任
再之後會問你去咩景點
你答佢邊度佢都會答你個景點今日無開
建議你上tuk tuk 佢車你去附近寺廟參觀
你上咗車之後就肉隨砧板上
有台仔比佢哋夾咗上船去水上市場
唔比錢唔肯比佢哋落船 最後逼佢哋交低幾百baht先走到

避免方法:
咪撚理佢
8. 大皇宮餵白鴿
見你走去望啲白鴿 或者同啲鴿影相
就會塞啲垃鳩圾飼料比你 放落你隻手嗰下就收你錢
唔比就捉住你唔比你走人

避免方法:
白鴿有乜撚好睇 影完相拿拿聲較腳啦
截的士去Sathorn pier,但佢車你去唔知咩碼頭上貴價船
Ching試過中老泰dc9伏?
避免方法:用Grab
知道個碼頭唔係我要去地方,無上船,急急腳走人
咁你都幾好身手 咁都走到
奶過野,事後慶幸無比人劏死牛
可唔可以井多少少
你po 曬先覆人啦
冇人想知再po
More piz 準備去
live
快撚啲啦
搭的士去十八層地獄,的士佬會喺門口附近俾你落車,一落車就有人扮職員話帶你去其實帶你去其他cheap 埸,D場會拆佣俾的士佬
7. 霓虹夜市 (水門市場附近)

睇google張相係咪好撚靚好多嘢行呢?

特登由central world行去 行咗勁耐
去到得返塊爛地 我屌你老母呀
以為你玩膠 咩十八層地獄 原來是雞竇
呢度真心最失望既夜市
無野行 無野好食
Asiatique都十室九空 乜鳩都執晒
可以唔洗去 慳返啲的士錢食飯算
當時無乜目的咁四圍行,見到間門面好靚既酒店,望左兩眼後就比條鬼佬搭傘,圍繞住個酒店既裝修傾左陣。
講左兩三個話題後,佢就講話發現在個景點幾好介紹我去,我見無野做無咩想法就跟左佢行,一邊行一邊傾,不知不覺就入左巷仔。
轉左幾條窄巷入左個小碼頭,有個泰仔好好臉口既,之後就緊係唱住雙簧咁sell野,大約4舊水港紙既水上遊,包隻船仔遊條湄公河,大約半個鐘左右。
因為開始淆底,我就懶係開心咁多謝推薦同埋比錢就範。嗰程船係個泰國小妹妹開既,單純轉個圈,去埋啲乜野濕尻水上市集,去之前比張相就好迫既,我去到就得個啊伯一隻船仔賣氣水
https://youtu.be/dBCRYDiGgb4

3:07有講 完全一鳩樣
Comment勁多台仔比人昆過
自己sort最新comment慢慢睇
鬼佬都會幫手昆遊客

講開又講
大家係咪成日見到老鬼佬拖住件後生泰妹
原來泰國租妻係合法
所以啲𢭃政府長糧嘅鬼佬 退咗休會去泰國包泰妹
有啲會比泰妹昆 成副身家無晒所以流落街頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞