嚴選十大曼谷頂尖騙局

489 回覆
798 Like 27 Dislike
次次想望下有啲咩必去
㩒到啲痞客邦 link 次次都慢到仆街
load餐懵 碌半頁

都仲係啲台仔台姨喺巴士站手信舖影嗰幾幅無聊相
三步一影 乜都要旁述一次
本身成個城市就係一個騙局
幾年前去芭堤雅,見yt個個都話10baht搭雙條,點知去到冇一程係收10baht
遲啲會再去,點先可以搭到10baht雙條,同埋啱路線?
試過有次同女友係澤杜澤玩太夜,然後附近又call 唔撚到grap, 最後上架的士返酒店,講好200baht 諗住豪比佢。點知佢落車話200baht 一個,女友嬲撚到用200 baht 車鳩佢再拉我落車
啲共共唔係人咁品
巴打,你個post係yahoo新聞到
留明
三步一影有個好
跟佢啲相行景點實冇錯
求其行過見到條女OK咪入去問價
citi atm 真係最正, 但最煩係唔係24, 公眾假期唔開
避免方法:唔好去泰國
每次都會諗起呢幅圖
我本身住泰國, 有泰國車牌

你影定出車果陣架車咩樣先, 同埋check 下車身有無花痕之類, 不過係租車公司有咩事就搵tourist police, 佢地偏向幫遊客

另外就帶齊你d 牌, 有d on9 鬼佬以為online 買張print 出嚟既"國際牌" 就係真可以揸車.. 結果咪俾警察捉要罰錢, 又會online 話警察呃錢

另外就車速... 呢個無得好講, 公路寫限100, 無乜人真係開100, 你開過100剩係捉你都得, 咁真係超速
不過我係曼谷d 高架公路開到160-180 都係咁

芭堤雅就夜晚間中會有警察road block 捉酒駕要吹波仔, 其他都無乜特別

利申, 只係泰國揸咗3年車
見到有當地人既車先上 上車唔洗講野
落車放低10baht唔洗理佢
如果同佢講去邊 佢會當你包起佢
淡水蟹, 成日係屋企附近d 田度見到
佢地通常生醃咗先... 不過我都唔敢食

佢地有味木瓜沙律係落呢d 醃蟹仔+醃魚汁
屌你老味真係嗅覺極限

som tum - 木瓜沙律
pu - 蟹
barr 喇 - 醃魚沖
凱丼 - 醃獅甘 (果隻流紅色汁既貝類)

去果度叫一次
"som tum pu barr 喇 凱丼" 食完仲企得直就做真泰國人
屈錢都唔係你d 錢喇
泰國d 保險係跟車唔跟人, 撞咗咪租車公司搞掂
你都要問下租車公司撞車果陣call 咩電話 (正常佢應該緊張過你)
你一問就唔係10baht 架喇
自動波落車俾10baht 就得

呢個唔止外國人會中招, 泰國人都會中招, 泰國人問佢幾錢, 都變咗任佢up 個價
你見果間車係有其他人,然後你上車,落車俾10baht就得
點買法,求教學
較腳呢個term好耐見人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞