嚴選十大曼谷頂尖騙局

489 回覆
798 Like 27 Dislike
呢個未聽過 咁痴線架咩
較啦咁
小心搵錯 ladyboy
試過芭堤雅坐奋目單車
情況一樣
落車先講每個人計
有沒link 仆街妓者又抄post當交稿?
我睇完即刻呆左
心諗做記者真好做
日日上forum搵料
覺得人生第一次去泰國曼谷無奶野好好彩
早幾年好唔開心,自己一個去泰國旅行左兩星期

一落地機場識左個英國backpacker,佢等轉機搭地鐵出去一齊食飯行下,之後佢就返左機場轉機

我就去酒店放低野之後,完全無目的咁去鳩行
唔記得bts咩站落車,唔係去咩旅客區
行左入佢地d內街買野飲
果時都唔知佢寫乜,見有個泰妹20幾歲左右就問下佢
泰妹原本唔想理我,但佢都用有限英文覆我
之後拎左contact
夜晚約佢去食飯飲野,佢話叫埋d fd
我睇返google map帶我去果到都遠離市區
但d野真心好食,佢d fd有男有女
食飯飲野AA,而且都好平下,都識左佢幾個男fd都係後生嘅
拎埋contact
之後行程,泰妹放假幾日都有叫佢陪我一齊出去玩
去到搭船/的士/tuk tuk原本貴d,泰妹同佢講左幾句就收返我當地人價,的士又真係by meter
原本話前年再返去搵佢,佢話佢唔係曼谷人,睇地圖都好偏遠下,佢都要內陸機返屋企

點知疫情就無去到搵佢
果時差d同佢一齊long D,睇到FB都生左個仔了

嗰兩星期嘅旅行,我相信呢一世都唔會忘記
諗返都覺得自己痴鳩線
見到熱門有咩po就抄
我都想做freelance記者 請聯絡我
其實曼谷都有好多好人
有冇後悔無同個泰妹一齊
請問如果我朝早8點機,即係5點要去機場 應該call 車定叫酒店搵的士好
少少,不過long D好難keep
曼谷市中心入機場就冇乜所謂,通常係出市區先會塞車。你可以叫酒店搵的士(by meter) 應該會平啲,如果冇車就比佢開價 但一般都係500泰銖。

玩得開心啲
唔該哂
千祈唔好去asiatique 所有舖頭執晒
阿婆就大把
勁撚伏呢個
我第一次去泰國
試過有一次係芭提雅
揸電單車cut左單白定單黃線(即係交通法例泰國唔比cut單白定黃)
比個泰國差佬召我埋去,話要罰1000bath
最後比400baht 個差佬搞掂

有無人知其實泰國交通例cut錯線罰幾多?香港cut雙白都係540,無理由泰國都要成1000 baht
如果1-200baht 直接叫佢開告票去差館交算 班泰popo 成日貪污好鬼煩,唔想同佢地講野
正路係開票去差館交錢, 500baht 咁上下
其實揸電單車先易俾人捉, 揸汽車無咩野, 因為一停你就阻交通, 電單車拉埋一二邊無影響
佢地泰國人都係咁捉, 所以唔算屈遊客 不過泰國人私下交易應該唔駛400 baht
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞