點解咁多香港人覺得做帶氧、流汗係係減肥?

239 回覆
20 Like 488 Dislike
入到去係咁舉兩下5kg啞鈴就影相自拍
同人吹下水
咁梗係堅持到啦

如果要認真做, 慢慢progressive overload
定期轉唔同嘅動作 plan
根本上要嘅毅力同出街跑步冇分別
所以我咪有講體態囉減肥期間加入重訓出黎既results 一定好睇過你淨係做cardio, 因為保證到可以keep同增長肌肉
全身肌肉肌力加強,有好既mmc,老實講換個水都無咁攰,攞下重野都輕鬆啲,依個已經係淨係跑步進步唔到既野啦長遠都幫到你加大活動量,控制體脂

我就講埋重訓係減訓既角色同好處俾大家參考姐
係你係要走出黎話跑步都做到
減肥一定係靠把口
做gym係等你瘦得無咁核突
有返個身型
人哋要減肥, 真係純粹想減少脂肪
唔介意冇肌肉冇胸肌
點解你哋assum所有人都一定要追求有肌肉線條好?
減到咪得
你理得人做帶氧 增肌定食代餐啫
無assum喎
表達下健議都唔得?
通常跑步係減到少少

不過肚腩就唔知點先減到
其實只跑係減到
加埋飲食控制唔難

我8-9個月跑左差唔多1000km
到減左2x磅
上網睇完人講扮識
業餘你跑得幾耐 點都未消到肌啦
自我感覺良好

你都講左個point啦
我每日跑10k都有肚腩
點解嘅
好想減走佢
去到全身瘦淨係有肚腩
就唔係帶氧問題
而係飲食 特別碳水
仲有生活習慣同作息
開個咁既po
原來都係唔識既
我的確係上網睇返黎同埋自己親身試過呢兩種嘅減肥方法,但我個人覺得負重運動個效果係比帶氧運動更加有效率同埋維持時間更加耐。係咪討論下個問題都要出示返張有權威認受性高嘅證書先可以參與討論? 係嘅話不如你show出黎睇睇。

師兄一日跑幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞