點解咁多香港人覺得做帶氧、流汗係係減肥?

239 回覆
20 Like 488 Dislike
食個鄉音喎ching 唔係正殘問題
係你自己知道自己做緊咩而去跑步
同大部分唔fit既人比
你依種精英思維我都識
但而家係講緊大多數無fitness concept既人
識好多肥婆好跑得,但同時好食得
然後話自己要減肥
街邊啲支婦同譚仔姐姐都係咁講
咁都唔係學佢哋啲鄉音咩
唔食嘢就得,好簡單。每3日食一餐,好快就瘦。
唔講真係唔知
Sell撚夠未屌你老母
肯做運動已經贏咗你個宅男樓主
減肥不嬲係有氧
你一早假定左唔配合飲食 咁日日做gym舉重都係一樣會反彈
真,啲on9神日話驚做得多帶氧燒肌肉體脂率雙位數啲脂肪都未燒晒就學人講燒肌肉
通常啲跑步撚單車撚都會叫啲人一個星期至少要留兩三日去做肌肉訓練

但係啲尖撚就會同你講跑一陣步就會肌肉流失變到非洲饑民咁, 無論增磅定減肥都只係可以重訓

如果跑步可以瘦肌肉就好啦
老子小腿好撚粗跑極都減唔到
喺GYM做機多
跑步膝頭會痛
利申: 肥宅
Assume
你唔講埋舉重hiit同跑步邊一邊啲人會易捱到
我夠知前者一定好 但對一個學你話齋毫無認知嘅新手
畀前者佢絕大部份都會放棄
方法邊個唔識畀 減肥什至淨係靠飲食都得
你連令個人點堅持落去都唔得直接畀個hard core方法佢有咩意思
理論錯

帶氧加減餐先係最有用
兩邊同樣唔熟會係跑步快d
HIIT上唔到個強度同白做冇分別
最健康一定係重訓加帶氧運動都要做

人哋啲專業bodybuilder就話要做到咁極端啫
香港班武漢肺炎忽然尖撚得嗰兩片薄肌肉扮哂Pro
好想知佢哋平時係咪一步路都唔會行,點對點坐車
你知佢哋㗎啦, 行多十分鐘又話變咗帶氧運動燒肌肉喇

不過港女嗰種戇鳩節食就會真係得返脂肪
淨係計卡路里唔理食物組成
正餐食少少, 肉又唔撚食, 食鬼死咁多甜品
最後變成四肢纖幼,中央肥胖
咪撚戇鳩

除咗游水我諗冇乜邊種帶氧運動好過跑步
跑一次街10k一個鐘頭,當你平地都有600~700kcal

如果有少少上落斜直頭可以練埋小腿肌肉
勁,可以試下調返高炭水

唔係身體會慢慢適應左低炭水
你假設咗跑步撚一定唔會注意飲食
咁點解做gym一定會注意飲食?
做gym唔撚注意飲食唔食肉唔吸收蛋白質咪一撚樣冇撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞