MDPI期刊: 報告證實COVID-19 疫苗引起腦炎和心肌炎

274 回覆
400 Like 22 Dislike
咁我明點解佢地咁offedned了
係呢度理性討論落去無咩意思
有撚得醫咩
我唔了解,唔Q打
Po主咪踢爆咗最唔理性嗰個係你依啲科學苗撚囉
直頭就係打手嚟啦
我好記得當初班專家話啲突刺蛋白,幾個星期就會散,唔會留喺人體入面,宜家剖屍證明咗原來啲突刺蛋白留咗成年半都唔散,一直留喺身體入面,再次證明我所講嘅說話,我一開始就講呢堆武肺針,由發現一隻從未見過嘅全新病毒,由零開始到研發到支針上埋市叫你打,只係用咗一年都冇嘅時間。根本就有好多問題仲未搞清楚就草草上市。

正常一支疫苗冇返十年八載都唔會面到世,因為中間要好多生物、人體試驗,要確定曬有咩副作用先可以打,如果有好嚴重嘅副作用就一定要再改良。

可能有人會話科技會越嚟越成熟所以研發速度可以快啲,但併發症呢回事喺人體由生成、潛伏去到病發就係往往要以年計嘅時間,呢個正正係點解一支針一定要研發十幾年甚至更長時間嘅原因,呢個係時間上硬性嘅規定,我哋人類以今日嘅科技係冇辦法去突破呢個時間上嘅限制,除非我哋有時空加速器可以一睇就睇到幾年後會出現咩併發症,否則對付一隻完全唔知咩來頭既病你話一年內就搞掂支針實在係天方夜譚。

呢啲只係common scene,稍為用下腦都會諗到,但當初冇人信我講嘢,未有疫苗通行證之前就仆曬去打
唔識唔好沖嚟柒啦屌

mRNA half life in systemic circulation is between 3-18min, 姐係話一個鐘之後9成已經無晒, 然後你仲講周圍走三個月, 真係膠都費事比你
睇唔明原文 唔知係咪
雖然我都唔信咁快隊出嚟嘅針有用
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/cia2.12278

作者發現刺突蛋白在註射mRNA疫苗幾個月後仍然存在。
一個合理的假設是,用於穩定疫苗RNA的假尿苷會阻止身體及時分解它,
令mRNA變得穩定,並且可以長時間從任何細胞產生刺突蛋白
日本的一項新研究證實了這種擔憂。
真係理性就要先取回選擇權 之後再做疫苗research給數據去注册 然後再比選擇打唔打
你依家支持支沒數據 沒注册 迫人打既針 好意思話理性討論 明顯次序出錯
報告證實阿媽係女人
人地有report show 條屍死左一大段時間仲驗到第一針嘅spike protein
你撻mRNA half life 出嚟
厲害
是咪有例子就喺果別例子唔計?
要抽血研究唔係啲咩難事,問題係宜家幾乎所有國家政府都呼籲市民去打武肺針,你整呢個研究,政府/大學/機構會唔會批你去做?或者邊個大學/機構會冒住俾政府針對嘅風險俾你去做?又或者做嗰個科學家又有冇一個心理準備係冒天下之大不韙去做呢個研究?做咗意味住得罪大財團/政府,會有咩後果?
宜家就算喺YouTube 講疫苗副作用都會黃標你,喺fb, Twitter 講直接封你ac,背後係一個好大嘅勢力,邊個團隊夠膽喺冇資助嘅情況下,花盡自己所有身家,甚至性命擔保,去到一件未必成功嘅大事?
d 排版好7
唔怪之得苗撚咁戇鳩
一早知啦,係香港政府專家話冇
做gym喘到痴線
做8-12reps
以前透90秒就回到氣
依家要150秒以上
應該會做做下死
係所有疫苗都係?mRNA, 活滅有冇份?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞