MDPI期刊: 報告證實COVID-19 疫苗引起腦炎和心肌炎

274 回覆
400 Like 22 Dislike
仲有全世界6成2人打咗2針

是咪想唔救?
Push
等睇話防重症,都應該打
我預言將來出事。政府會入公數。會話以前打左幾多針有會幾多錢賠。無打既就無錢賠
樓豬:咩叫association and causation
呢句好毒呀 ching
好似聽講永遠唔會....或者真係要研究到另一個方法去醫佢

但講真唔係人人都會有事的, 有D人乜事都無, 睇好唔好彩....
係咪好似政府講, 呢D係個別例子, 唔計?
Vaccines 都係反苗撚
你真係慘 比班迷信撚屌
歷史文件
我就唔會搞到自己比人剖屍,
唔會比自己成為case比人研究association and causation啦
jealous
利申打咗

簡單點講...
其實好多人體質唔適合打呢種mrna,
特別係有神經炎症狀既人士(好多人唔知自己有), 等於你原來有三高糖尿, 仲餐餐走去老麥加大咁, 結果一針冇事, 第二針都賴野, 好彩就神經或炎症副作用, 唔好彩就後遺症跟一世, 急診應該收唔少, 本來biontech係隔22日打第二針, 而家改左半年, 而家就先驚副作用....簡直係笑話.....

逼針係絕對仆街policy
講得好,都未証實有事
打哂先算,咁先係尊重科學
問題係呢個政治鬥爭黎

谷計唔係香港獨有, 而香港個政策其實同美國的progressive即民主黨行得好
近, 有呢個偏向其實唔奇, 你去美國讀書, 我諗你唔會去紅州鄉下地方的大學讀, 你一係東岸一係西岸, 基本上你成個求學階段都係同呢群人熟, 你返黎香港做官做醫生做專業人士, 當然都會左傾

到最後香港在醫療同社會政策上, 都嚴重左傾其實唔意外, 就算係香港的主子中國政府都無谷針, 相反香港就谷, 本身就係唔正常

對於疫苗, 真心覺得有太多疑點, 佢就算在安全水平以上, 都唔應該像往口咁樣, 毫無底線地要求全民每個人都打
而家係條友條屍仲有1年半前第一針嘅spike protein
打!往死裡打
你一定好鍾意細血管多啲突刺蛋白
幾時打第6 針補補佢?

咪同我講你未打第5 針呀
冇咁誇張..打針要死既應該比較早期就死,
上網吹果D冇返十年八年驗證唔到, 到時講咩都得, 睇數字啦

你個人夠健康既, 打唔打針, 中唔中毒都唔應該會死

所以如果打針都死, 難保中肺炎都係死
結果死剩3成8人,地球reboot
不評論個別例子
香港好似只要你唔係喺醫院死
就要畀人剖屍
唔係利益關係圈入面
我諗唔到有咩普通人會為一隻效能咁低嘅疫苗護航

基本好多嘢都仲係唔清唔楚
研究講有可能,有correlation
最後好多時都保護番自己話仲需要研究

但正常普通人一係食下花生
一係覺得唔打都打咗,無辦法
因為都知係被迫

但絕對唔會護航
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞