MDPI期刊: 報告證實COVID-19 疫苗引起腦炎和心肌炎

274 回覆
400 Like 22 Dislike
咁要做個sample size大啲既研究
至要過千個打過針既人既驗血
睇下有冇mRNA嚮血入邊 circulate
如果有幾個%已經好大鑊
睇見果班咩https 成撚日係度懶科學、講數據去轉移視線就嬲

一拎呢啲事實出嚟就靜晒淨係識機械式重複:減輕症狀

錄音機都係科學結晶,所以不停 repeat唔洗分析思考、唔可以提出質疑,都叫科學?中式科學萬歲
69%左右
69%打左
俾樓主開心下啦,佢等咗兩年都未見到大量人cancer 心臟病死
心肌炎事實嚟
但追針人唔會理
其實好多藥既負作用原理係無被究研出黎
因為要洗好多錢, 無人會去究研一樣野黎拆自己招牌...

Operation Warp Speed
第一日疫苗出個份究研 SAFE AND EFFECTIVE (95%) 個 CLINCAL TRIAL 我到今日都覺得無說服力..
係 唔計
95% EFFECTIVE係相對
絕對EFFECTIVE係0.7%

仲要打安慰劑鹽水出事多個mRNA
究竟D鹽水落左D咩
ChAdOx1係AstraZeneca喎
COVID-19 Challenge Trial Study

打疫苗, 無打疫苗, 一齊試毒, 先有意義...

但只係睇effectiveness. 無睇負作用..
第一針
呢個唔係一早知咩?頭幾個月已經咁遘
咪就係你死唔信既死於身體其他毛病囉
點解你硬係要覺得打過就一定關事
你自己都覺得話saline毒好唔make sense呢
以前 HPV 疫苗TRIAL , 安慰劑 = Immunologic adjuvant
呢篇文就唔係科學?
根本啱你narrative就聽 唔啱聽就一係做得唔好 一係陰謀論

你見到呢度有人否認spike protein出現喺其他位置咩?
宜家流行安慰劑=流感針, 肝炎針.
不過呢個真既
武肺疫苗副作用 無太多重點研究
香港政府話無事架喎?
係咪可以國安法佢?
打咗 點算
0針撚又贏
苗撚: 又貼假新聞
病毒殺你唔死
再用疫苗殺

再唔死又整多隻病毒出黎
講 narrative .

有一個 narrative 直頭係話人類制造既疫苗一直都無效...
衛生洗手 > 破傷風疫苗
卡介苗香港肺結核清唔到零...
有D 疫苗又話要中招前打... 中招後又唔打得..
搞亂左個免疫系統仲易中招, (中其他病)...

疫苗的效用在某些時候卻仍不明朗,回顧19世紀起結核病病例在許多國家中大幅下降,且在疫苗發明之前感染人數即已明顯下滑,流行病學家卻認為此狀況並非受惠於疫苗接種的施行,並指出衛生條件和營養的改善才是根本原因

但我覺得牛痘都仲係有效既...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞