MDPI期刊: 報告證實COVID-19 疫苗引起腦炎和心肌炎

274 回覆
400 Like 22 Dislike
等死
所以打咗落血管真係唔知啲疫苗成份會走咗去邊
mRNA疫苗從來無應用過
完全唔明全世界今次好似如獲至寶咁
唔少國家係咁叫自己國民打
好似當安慰劑咁打 打左無用都當佢有能力抗疫
根本就係無辦法之下搵樣野安撫全球民眾
明明就係當年完全無人想理同buy既疫苗技術
呢次咪就係全球一齊人體試驗mRNA疫苗
呢件事其實側面反映左美國一直係全球的醫療指標

過去咁多年, 有邊樣醫學野, 全世界唔係跟美國做法? 只要美國咁做, 基本上全世界都會差唔多

但今次疫苗, 本身係極強烈的政治動機, 就係否定MAGA主義的正當性, 要證明"無侵的世界更好", 所以變成極度硬推, 然後全世界又因此跟哂機

至少到今日, 都係一樣, 先唔講有無心肌炎, 腦炎

"隻疫苗係阻唔到個病"呢點係絕對事實, 但點解無人要負責任? 美國無官員要問責, 無藥廠要解釋, 唔係一句"我地無諗過佢會變種"就當無野發生過

講到尾, 呢個其實係美國內部權鬥, 但結果燒埋全世界 從香港人角度黎睇, 真係多得佢地唔少
咁嘅文都拎出嚟打飛機

任何做過研究嘅人都知呢啲文幾垃圾,同埋就算有spike protein 咁又點樣說明到有嚴重side effect 嘅implication?
話證明唔到既應該寫返份論文去反駁
唔好係到9 up
專家:無證據證明同疫苗有關
又贏
我唔係講個病, 我係講支針, 兩件事黎
點解港府仲逼人打舊針
又睇唔到?
中共唔駛買支針都可以監控, 佢做乜要針監控? 大陸無針佢一樣監控

針根本唔係控制香港的必要手段, 解放軍同坦克先係
中共唔駛呃香港人, 而且呃都唔會信

佢無需要係因為佢有暴力, 呢個真係唔駛執著, 港共唔會駛買咁多針呃香港人, 佢要香港人服從就直接打柒你, 然後夾哂去坐監

你諗得佢太溫柔, 仲呃喎, 唔呃架啦, 因為佢唔呃你, 你都吹佢唔漲
洗乜理政府講乜,只要信念夠就唔需要打針
唔好迴避問題
迴咩避問題,政府迫人打針關我乜事
我幾時講過打唔打針?
為左份工同堂食剪頭髮放底自己底線乜都聽政府信政府唔驚就要付出一定代價架啦 你估唔洗付出代價?

利申:永恆0針
你話反苗係信念燃而唔係科學
政府迫針係唔係唔科學 >>> 咁反苗又點會唔科學
迫針係唔係科學都好,都同反苗撚係唔係信念無關係

反苗撚所有野都可以靠信念去做就得,有咩問題

點解一定要單一用迫針黎問我係唔係科學?我一直只係講緊反苗撚有信念就夠,其他野係咪科學關我咩事?老奉要答晒你create 出黎既例子?

你一陣又問安心出行係咪科學,我又要答你呀? 弱智都有個譜呀,笑死
得拉 唔敢講迫針反科學
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞