MDPI期刊: 報告證實COVID-19 疫苗引起腦炎和心肌炎

274 回覆
400 Like 22 Dislike
因為好容易知真假 搵個沒打針既比錢佢話做research 去打針再去check下有沒刺突蛋白
最好笑係一般user/市民點會去/有能力搵causation同搵點cause
見到correlation明顯就閃避啦
我一早就出過好多post講武肺針好有問題,但冇人信我,反而仲不斷笑我,但最後紙唔會包得住火,真相一定有出落石出嘅一日,我之前都講過,時間會證明一切,最後所有人都要接受現實。
苗撚會繼續話你放fake news,佢哋永遠唔會認自己打嗰支係毒針嘅事實
想睇你同 https 巴打討論10年
香港人又贏
打三針
我由政府叫市民打武肺針開始,就已經同班苗撚周旋咗足足年半嘅時間,我發現呢班人嚟橫折曲,食古不化,我再講都只係晒對牛彈琴,呢班苗撚獸已經無教化可能
終於明白咩係自然法則,基因淘汰
人類真係偉大,可以自然淘汰啲蠢人
保持下代基因優良
其實我一直講嘅重點,並唔係反苗唔反苗嘅問題,亦唔係話專登針對武肺針而反對,我一直都講最根本嘅問題係「研發速度」嘅問題

正常一支疫苗冇返十年八載都唔會面到世,因為中間要好多生物、人體試驗,要確定曬有咩副作用先可以打,如果有好嚴重嘅副作用就一定要再改良

天花疫苗講緊用咗過百年歷史,有效到直接將天花病毒喺世上消滅(如果唔係刻意留返個「歷史紀錄」喺實驗室度,天花根本已經絕咗種),但宜家呢支武肺針只係用咗一年都冇!係一年都冇嘅時間,就無啦啦由零開始到整咗支針出嚟叫你打!仲不突止,係逼你去打你唔打就面臨社會性死亡,邊到都唔去得,有啲工直程唔返得,呢樣先賤格但連登有啲五毛、波台假膠、或者一啲反社會人格,就轉移視線一味話啲人反苗,完全無視背後嘅問題。
清除冇用人口目標達成
一早有人講左其他藥或疫苗研發速度慢只係資源分配問題
我就不嬲反對逼針,但逼針係政治問題,唔該唔好用堆偽科學理據distract 左重點
Fox:官方數據顯示:高疫苗接種率的國家死亡率飆升。美國20-50 歲年齡段的人群,正在以前所未有的速率死去
https://lih.kg/2763070

Fox:官方數據顯示:高疫苗接種率的國家死亡率飆升。美國20-50 歲年齡段的人群,正在以前所未有的速率死去!到底是什麼原因呢?

Official data show that mortality rates are soaring in countries with high vaccination rates. People in the 20-50 age group in the United States are dying at an unprecedented rate! What is the cause?

影片:
https://gettr.com/post/pg3tml6406

你睇下呢條片,幕後有一股勢力要遮蔽真相,害死無數嘅人
咁打左唔死咪得囉
你on9? 我網上都係0 針架喎
MDPI 好似係掠奪性期刊?
呀呀呀…..唔會, spike protein 唔會周圍走,唔係留係cell到!
The last of us
咪就係你死唔信既死於身體其他毛病囉
點解你硬係要覺得打過就一定關事

因為病變部份發現1年半前疫苗的spike protein
唔打邊會有?你係咪on9? 唔比人懷疑
又唔見trial果陣去解剖出事者?

你自己都覺得話saline毒好唔make sense呢

呢個只係作者聲稱係saline,唔係3rd party 去verification
3rd party 或你可以重現呢個實驗去證明真係可信,
咁咪可以討論,呢個行頭就係咁
你又九唔搭八夾硬覆啲做乜鳩
其實你話”我唔信” 3隻字就得
真係浪費時間
人地會討論有啲咩位做得唔好 可以side effect有忽視
你就”saline都唔知係咪真係saline”

唔止saline死數相若 覺得有好嚴重副作用到要quit個trial既 打saline既一樣差唔多人
其實最主要係因為中間要等比人review同批
今次武肺係所有審批打哂尖

覺得擔心好合理 但有啲人根本亂咁反
就咁覺得好怕副作用已經係個valid reason
不過有啲硬係要用埋啲fake news/亂interpret人result
你啱
根本唔係理性討論
我出返去先
其實大家咁驚spike protein
講到咁毒
但武肺成個表面都係spike protein 點解又just a flu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞