八字研討區「拎出嚟睇吓」

1001 回覆
3 Like 119 Dislike
你鐘意男就夠了
我批個時辰正確
就算三藩市 在時區尾聲 頭去尾就有一個鐘時差。
記住你八字 需要了解曆法的師傅才可以推到
如寫通勝 或 自整批盤的功力就推到
包括月令 日柱都會有人批出不同

你喜歡激情 激情後好快淡化
利申:爸爸 所以不太了解你們愛情世界
笑死
又話block左我 結果到而家仲提緊
白卡唔怪之得係白卡

咁得閒睇人Menu不如睇多啲自己啦
修行下自己啦
就算大師都未能一口咬定人哋條命
拎張白卡就覺得自己可以 笑死
係咪已經skip左我
你自問由細到大既物質都冇叫真係差過
從未感受到過絕望

人生分順逆,分上山同落山

唔好咁大諗頭啦

細個既好運,係旺父母,否則又如何提供物質好既環境俾你?

有時父母子女既命,係有關聯性,係有同步性
甚至有D結構係自己度睇到祖輩出事之年

有冇得避? 冇得避
知其象,不知其因,不知其中起承轉合

所以算命有冇意義?
冇意義

講完
都唔怕補多句

十神唔同,意義唔同
點解官殺係最難駕馭?本身官殺就係剋身, 正派都有句,有殺先論殺, 殺既意義無論係邊派,都好重意義性

係因為掌得權或獲取得到權既都係世間最貴重之人(當中要分此權係未實權,即有冇決策權,好多人有權但冇決策權,亦影響富貴層次)
擁有可以指使他人做野既能力

真正既大富貴, 係唔需要自己落手落腳做
用把口就叫得到人去完美執行佢既意志
明未? 無論小官,中官,定大官,都有使他人去做野既能力
例如manager仔,CEO,真大老闆
呢堆人唔會同你落手落腳做, 唔識果類既, 重識果類既人返黎俾佢地使喚就得

所以明白點解日祿做功發也不大既概念未?
十神唔同,結構唔同
唔好同人比, 人比人, 比死人
今生果,前生修
來生果,今生修
留多次1989年7月24日 時間大慨3PM-5PM
想問下愛情 同事業
個人好迷茫同迷失
Hi新人
98年10月23 朝早10點
就嚟生日想睇下自己條命
師傅仔 我係男 求解答
1993年3月28日 早上7點左右 香港出世
想問下愛情 同事業🙏🏻
個個都自爆
問一個問題,確定免批錯
讀書OK, 有學位, 但完全沒姻緣運?
都係要問一問,確定免批錯
考緊公務員?
讀書OK, 有學位, 但完全沒姻緣運?
官印格,駛鬼起底
1997年10月29日 零晨03:00
問愛情,事業
大師,如果你睇到可唔可以幫幫我?
教學:
男命
年份 月份 日子 時辰
1995 2 27 7:00-8:59
乙 戊 己 戊
亥 寅 丑 辰
兩個八字架構都太似,月令官星,但兩者不是一樣(待回覆)。所以土係比較特別的,不可按規則來批五行用神,其需取元素為先。

女命正官不出頭
身弱求木火 忌金土
做一般正苦工之命,排櫈仔慢慢升。
所以財運跟point行
感情好早已經拍拖,12歲左右。
2018-2019年情緒好差,雖然好廢話都要講,因為命主當時心理影響好大。
婚姻就以30歲後與年紀差好遠為對象吧。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞