八字研討區「拎出嚟睇吓」

1001 回覆
3 Like 119 Dislike
又未必既
丁半祿於未
未作食傷墓庫,食傷唔單止才華技能口才,亦主享受,而落門戶,命主本人都一生經常四處走動,甚至有貴人成日幫命主去享受.

自己入左呢個未,合卯得權得貴人
殺生印再經自己藏身既機構所得,而呢個機構係命主自己管理,可以解作呢個男人/事業幫命主得到權,而呢個機構係命主管理,個男人都係命主管理,而命主坐下巳=丙,亦係得財,換象巳當夫,夫得財,丙又坐殺,夫坐夫,也可算由夫而起繼而成就命主(始終夫宮訊息係強烈既,至少呢個夫君係掌權勢之人)

主位將賓位既野都取得
都係富貴架啦
全局仲要木火土制金水,制淨

所以未必冇可能唔做生意既,走到你先會知答案
但財富層次就未必係真大富貴啦
有勢有弱功有象,但可惜殺制淨不可當財看,原局有財當財作普通財看,此局傷食不作財看,故傷食庫只當表自己身在的機構/享受而已,中或中下游水平吧,至於中上及上下見不了的
比上不足比下有餘
你可以咁理解
愈大富貴,愈係刑剋六親
當中涉及左局勢既偏枯
但呢局其實係卯月,始終卯當令,而火雖然受惠,但唔係強到一發不可收捨
講白D,五行皆有者,甚少真正大富貴, 但此局仍可稱上富貴二字
局勢偏枯,即不平衡,五行見兩行(太單一多數又唔好),三行/四行者(會穩陣D)等
得富貴但同樣得災禍一樣更準更應驗
刑剋盡者為死
對應返相應發生既人,可能子女可能配偶,可能父母兄弟可能祖輩
未必既, 佢唔做野, 就係靠老公
水殺代表夫
但父宮狀態
可能只係比較『果種狀態』姐
未必係咁既
總之行水金就係佢得財祿之時
老公起飛,佢一樣享受到,但起飛付出時間,好合理,有得必有失
未必係你講果個象黎既

有時類象只能夠講本質性,唔能夠論斷
所以講財祿最好,甚準, 一係有,一係冇
又未必既
丁半祿於未
未作食傷墓庫,食傷唔單止才華技能口才,亦主享受,而落門戶,命主本人都一生經常四處走動,甚至有貴人成日幫命主去享受.

自己入左呢個未,合卯得權得貴人
殺生印再經自己藏身既機構所得,而呢個機構係命主自己管理,可以解作呢個男人/事業幫命主得到權,而呢個機構係命主管理,個男人都係命主管理,而命主坐下巳=丙,亦係得財,換象巳當夫,夫得財,丙又坐殺,夫坐夫,也可算由夫而起繼而成就命主(始終夫宮訊息係強烈既,至少呢個夫君係掌權勢之人)

主位將賓位既野都取得
都係富貴架啦
全局仲要木火土制金水,制淨

所以未必冇可能唔做生意既,走到你先會知答案
但財富層次就未必係真大富貴啦
有勢有弱功有象,但可惜殺制淨不可當財看,原局有財當財作普通財看,此局傷食不作財看,故傷食庫只當表自己身在的機構/享受而已,中或中下游水平吧,至於中上及上下見不了的
比上不足比下有餘

仆街,睇錯左, 要修正返喜忌神
子水冇被制淨,可當財睇,係世間頂級財
但問題係,冇制淨就唔可以行金水運
要行火(午)先除得到....丑都可用,開木庫,辰都可用但冇丑咁好,戌無感,未無感
咦,咁樣錯起忌,咁佢真係未必靠自己獲取到財祿了
只能靠夫了
P.S 喜神運時,可靠自己自身獲取,忌神運時則不可

掛住玩LOL戰棋冇睇清楚

雖然係咁,但錢銀層次高左, 上到中上wo
但得唔得到就唔知, 純靠男人的話隔左個人, 始終唔係靠自己直接獲取
咁睇丑運應該幾好,靠自己獲取到原局既象
咁當然, 做個經理仔,都係做官既, 小官囉
但正常呢D位50K+都好正常姐
應該都普通OK程度,始終行返傷食運,但丑土晦火,正常印生身生傷食
即木生火再生土,但晦左火,就失去通關之力,做唔到木生火火生土,都係應該比較注重吃喝玩樂多了
唔預有大學畢業,最盡中7/HD
果十年就真係成日四處外出,走黎走去,都機會多出國
寅運其實物質上都算係咁,但都係唔係特別明顯
大運黎講子只可以午,丑,辰,可以搞掂
如果轉左做亥,真係好好多...可惜
轉左亥就係之前我講淨制左果堆
甚至有機會靠自己直接獲取財祿,可惜
繼續打機898
跪求指點
明年癸卯年可能有姻緣
利申: 新手 聽下算
點解無被制淨反而可當財看既?
唔係制淨=獲得咩?
見你哋咁熱烈討論
我都想參與下

現在嫁去外國 我推係西方國家
因為酉係女命中 不可或缺的用神
用神煞分析 天喜,驛馬,文昌,學堂,最後最強的天乙貴人都係酉 所以西方 金器 白色都是他最愛
她聲線好靚,樣就一般,才華都高

只要水來助,丙辛就化水,財轉官殺再轉印幫身
明顯夫星幫她,不嫁都會係官名之輩

另外 提到2022-2023係有BB是正確
因為丁火生寅卯木
八字順生係正確判斷

天喜星都係酉,有BB之後會更開心

而想求證她應該有一個哥哥與妹妹?
靚女一名感謝分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞