八字研討區「拎出嚟睇吓」

1001 回覆
3 Like 119 Dislike
唔係 香港讀,得high dip, 細細個已經比d老師覺得我好蠢,讀唔到書,書太悶

上一份工係比人炒 勁sad ,
個fd幫我開塔羅 話係對方(公司)睇唔到我嘅付出(不過我都知間公司唔岩我做)

心高氣傲…. 可能有少少,番工我都會努力做好但硬係覺得受唔到賞識(所以我都知道自己能力有待改善)
感謝🙏🏻
介意講吓工作運會點樣嗎?
因為而家讀緊嘅都係表演相關,將來畢業都會行左先,有冇話點樣可以幫助到攞到多啲機會?
先答你破碎家庭
係地支辰戌沖,一係老一輩交惡,二係父母離異,三係經常以暴力與吵鬧溝通的關係。
你最怕權力鬥爭,要問心底果句
你比人冤枉或食死貓,會唔會去辯護,據理力爭

土同水不是這個解釋,水多主聰明。不理智是命帶傷官,不關水多事。至於土會阻礙自己發展,不是這樣睇法。先要了解正當的紀律行為會推動自己守時守法。水多沒方向都係沒用,這可能要自己摸索一下。

自學下面相,對識男朋友有幫助。不多講邊個好邊個廢,睇法係個人。

有少少想去出家,這你命帶寡宿,對玄係有緣份。
34-35歲比較好,同樣跟我建議先過左蛇年與馬年。

犯天羅地網,牢獄之災。自己放下吧!

癸水日元對於靈異係有特別連結關係,我係無神論的術數師傅,不便回答。不過你有慧根去了解。

飛出去,梗係離開香港出去睇下這個世界。
其實你八字好明顯缺金作通關之用。
金一定係你解決問題的元素之一。

白色 金屬 聲音 西方等
性格應該比較慢熱,難有人賞識。
跳唔出comfort zone⋯仲有唔敢花錢social 、花錢討人歡心。
又破碎家庭、又出家、又牢獄之災⋯⋯
嚇死人咩?!
唔好學通靈,你唔知道係神定鬼。好多Case 會上身

五術命理你有天份,但前提要有好師傅教
巴打你好幽默~
學左dd啦 係神定鬼其實有得分,不過都需要經驗同做好自己. 附身唔會有我份 係撞鬼多

一個好ge老師/師傅….. 有冇介紹不過都要睇同自己夾唔夾
鬼可以化身神既外表, 祝你好運
巴打係咪miss咗我
可唔可以幫幫手睇睇 依家事業有無發展同搵到錢
係,所以唔可以比個樣矇騙 巴打有學?
父母離異?長女,仲有個妹?
銀行teller之類嘅工作?
全部都唔係…
我認知神通通常係天生已經有咁既能力/經歷生死關劫開左個能力。
多謝你咁有心搵link比我睇呀
我之前係有d事 所以先會接觸左通靈,
有時唔係我想睇想去通,
但已經會feel到/ 輕輕睇到一下
未接觸呢類野之前已經係敏感體質.
之後慢慢咁發覺學左呢d西方newage野 其實係未能真正幫助自己幫助他人改解問題,
正確係要修心先.
所以又因緣際會下接觸左佛法,
依家都冇點去通靈
真係newage ,我所講上身既case 就係通靈玩newage.

因為係事主自願俾外靈上身難搞過一般鬼上身好多倍。

你好自為知。
我細細個就已經可以feel到一個地方乾唔乾淨
咁樣算唔算 (當然以前呢d唔舒服感覺唔知原來係咁)

我學果d通靈係要事前準備一d野先,先通到
但問題係我就咁靜坐/meditation 都可以見到 所以都影響左我唔少令我多一個機緣去接觸佛法
多謝巴打提點

我會好自為之,亦都唔支持比任何嘅靈上身.
謝謝你
陰陽眼同你哩D感覺大把人有好普遍,我幫人算命耐唔耐就有人有哩D能力。

天生神通個D係坐低已經Check 曬你前世今生個D先叫神通。
戌戌到底會唔會相刑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞