八字研討區「拎出嚟睇吓」

1001 回覆
3 Like 119 Dislike
洗米華點計法?
謬誤
其實我當時冇睇佢八字
只是見過真人
在太陽旗下嘅集團做過下野咁
之後好快冇做 易經15卦謙遜為上
我係想講, 唔存在趨吉避兇既講法, 此乃以術數求財謀生之套路

有其命軌之因自有其果
此乃應期
四柱唔係淨係得利益好處(財祿)
仲有災禍

例如入牢獄之象,例如自己入墓庫

所以乜野先好晚好,通通哂鳩氣

呢度已經有例係成世都冇真正藥運啦

又有D去到七十先俾藥運你,你又做到乜野?
藥運得財祿亦包括妻
一直病運下又如何得妻?(有特別個案,但我呢度只講大數)
即係話七十先得,仲扑唔扑得到野,生唔生得到仔,繁洐得到下一代嗎?

人既本質係求夫/妻,財,子,祿
呢點係作為有高等智力既生命既唯一意義, 性.

都係果句, 大多數時候都係得你地講, 冇命主現實既反饋, 我可以以過來人既身份同大家講係冇意議既,甚至見到取喜忌錯左

當你愈準時,就會愈係收聲
畏懼天地之力
要發生既終究會發生
奉勸大家修浩然之氣,行聖人之道把啦
為人應該比較孤寒,唔鐘意駛錢落自己同別人身上? 適合做一啲高度思考性文化性行業,或者動態藝術性質行業
仲有十年先大運
咁呢幾年嘅事業,應該用咩心態去睇呢?
而家比較運滯,15 16唔知轉唔轉工好,定係躺平算數…

唔該高手們
奉勸大家修浩然之氣,行聖人之道把啦

你講就容易,你自己都做唔到啦。
你應該比較大男人,對老婆比較刻薄
先天體力好,做事身體力行,但內心所想同表現出來行為往往並非一致
八字比較平均,所以一生起伏不大,但成就亦都不回高
為人雖有小聰明,但應該唔係好鍾意讀書

我覺得適合做一啲體力勞動嘅工作,例如工程
孟子對此解釋:「其為氣也,至大至剛,以直養而無害,則塞於天地之閒。其為氣也,配義與道;無是,餒也。是集義所生者,非義襲而取之也。行有不慊於心,則餒矣。我故曰,告子未嘗知義,以其外之也。必有事焉而勿正,心勿忘,勿助長也。」

上面d reply,係我不吐不快,免得誤人子弟
特別十七歲都放個四柱落黎
cls 心智未成熟,就無謂用所謂術數既神秘面紗導人升仙啦
邊個講斷果個一定正確無誤?
講果個有天眼通?知道前因後果?

屬於自己既,冇人搶得走
唔屬於自己既,強求也求不得

你睇明人堆事後孔明鳩推時辰未知囉
到最後都係自圓其說去配應返所推既時晨
而且人地大多數都係已過半世人
我唔同意喎,佢無食傷,點會讀書好勁?
佢比劫重,應該係體質好,具有強烈自我意識,固執,做事身體力行,喜歡動手不喜歡動腦,更加確定佢應該讀書天份唔高

佢八字亦都冇財,應該對理財方面較差,唔鍾意洗錢,較為孤寒
推一推
師傅你好 想問工作運 同財運
1994年12月10日 09:45
有孖生哥哥有冇影響
有啊,雙胞胎會出現好多變數。
每種算命都有方法應付雙胞胎,睇下哩度C兄功力。
女 26-08-03 夜9:00
學業 愛情 方向 thanks
你係男定女?
我係男仔 唔該師傅
唔該師兄先樓主可唔可以都幫我望下?
巴打同我一樣假從兒格
從兒好特別 月令坐食再強透上天干就從到
酉金日支對成格冇影響 但歲運強透上天就好危險因從兒最怕印
細個 (4-14歲) 讀書叻 (頭柱食局成化)
有家底 (原局財透 頭三柱大運都行財)
非常聰明(食局) 有idea搵錢(財透)
多是非 工作多阻礙受制 (強食剋年干官 時干財錯位通關力不足)
黎緊10年會發大財 (2022-2030)
恭喜恭喜
改名冇用
所以算命慘在知命但避唔到
但兩神交戰(強劫打強財)嚴重可破局好大鑊 破財已經係不幸中大幸了
有冇高人解答下
先解釋八字學的盲點就是以2小時內出生的人作統計
所以我只會按範圍內批判
要專業批才考慮深入一點(面相、名字、占星、父母八字、最後是風水)
身弱求土火,忌水木
屬狗,有人陪伴最好
兩兄弟係要話下大家,感情不錯
最好朋友與情人都是1月與7月出生
讀書好一般; 都算有吸引力的男人
狗係你地兩兄弟助運的寵物,有冇養?
工作取屬土火行業
想搞小生意,2026年可起步,因連續3個大運,27年都有土金運行。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞