八字研討區「拎出嚟睇吓」

1001 回覆
3 Like 119 Dislike
可以幫我望望嗎
各位大師有咩睇法?
早運好,27歲之後走下坡
理科人,似it 狗
有啲兇險嘅命格
1995年12月23日子夜 想問下工作方面
呢個盤A0 唔出奇
自己小心,唔好誤交損友,否則可大可小
可唔可以講多少少?
35/36歲,最好留意吓
呢個盤應該才藝表演欲強
做娛樂圈、網紅之類?
完全唔係果回事
請問閣下係咪較得女性長輩嘅幫助?
媽媽對你好好?家庭和睦?
另一半成日都會令你覺得有少少煩?
有問題要你解決?
你應該係理財得宜,好緊張錢?
本身有呼吸系統或皮膚毛病或易整親手腳?

工作方面愈做愈感覺辛苦
但下年應該有升職機會
本身係咪有d想法想下年去實踐?
施主你個人應該幾大膽又貪新鮮感
三分鐘熱度
之前工作搵錢應該算順利
但未必好多

搵錢把握2027前
2025,2026較佳
八字波
年份 月份 日子 時辰
1996 10 8 17:00-18:59
丙 戊 戊 辛
子 戌 寅 酉
問問你媽咪,要確定你是否第1胎BB? (包括小產)
你會否做出比較突出的行為,如裸跑、在公眾場合自己高歌、扮女人等?
20歲開始都有好多演說/表演的機會?

暫時批判
身旺,求金水,忌火土
2020年24歲女朋友與財運極好,你會以演說或演奏得到一筆錢。
財運都算中上, 如批時辰沒有錯誤,做相關屬金水的工作
如果是表演,藝術家會更出色。
姻緣運,你吸引力比較低。2032年36歲婚期時最大機會。
出生地西與西北方都對你有利益
整局濕土金水制未,未制盡
要走丑運把未墓庫開出黎制,先藥到病除
一般黎講, 水金ok, 亥最好
木用唔用得呢? 各有好壞
卯未半合,但卯酉會沖,卯辰會害

象方面,自己管理未呢個財庫,可能係祖輩傳俾你,或者你去遠方或外資公司管理呢個財庫。

但呢個財庫又會入左去門戶既傷食庫, 門戶除左四處流動之意,亦有遠方既味道,而傷食庫又可以當才華,技藝,但因原局無真財,呢局傷食可以當財看,為世間第二級財富層次。呢個機構係主位又係門戶,財落門戶為生意之象。

所以呢局訊息關於遠方係好強烈

酉=你,用日祿做功,自己都成日重享受之餘,亦凡事親力親為, 酉辰合,會從傷食(財) 庫中從中取得利益。

咁整體既象,屬於你自己即祖輩或遠方既財庫又入主位屬於自己,咁係未係遠方做自己生意呢?

而辰子半合,子為賓位街外人,將他人既才華技能為自己所用。

但劫財坐子,呢d人可能大多數時間都被人搶走,或係同競爭者爭呢d人既歸屬。

順帶一提,土為印,主貴人,即幫助到你既人。外象是印,而實象作傷食庫,財庫,呢兩個庫都應該會關貴人事而成就你。

btw, 你冇開大運我冇睇人生既順逆
但以上講既象只會係喜神運下先會發生。
行忌神運下唔會得到。

緣盡, 正常見到大運睇順逆對唔對路先出聲
但你冇po, 我只論原局。
亦唔駛再po出黎,唔會再睇
根據我自己經驗
男命未行藥運,都得唔到財祿
財包括妻
要成緣,即長久扑野關係,大多數人都再係好運

而女命成緣機會係4; 5
男命得2:5
即係話,大多數男人都要食至少2手閪

公平咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞