八字研討區「拎出嚟睇吓」

1001 回覆
3 Like 119 Dislike
可以上Phd 都唔係才子 咁要讀咩先係
要睇李白、唐伯虎點秋香先係才子
冇辦法感情係好複雜
主動又未必得,被動又可以食糊
仲有4個月,識女兩日就夠
男 1987年4月20日 大約上午9點,
想請教下應該係計 辰時定已時? (因我有時上d 網頁睇好迷惑唔知揀邊個)

想問下 家庭,事業,財運,
黎緊幾年有無咩要注意,提醒,
謝謝師傅🙏🙏
1989年6月4日

清晨6點

問健康同錢 thanks
我冇開盤睇.

81年,都應該40歲啦至少, 仲要問做乜行業?

而且你咁早得到權, 又一路坦途, 想望高D?

你唔係做老闆就係當大官
我就傾向係做老闆創業既

喜忌假若捉得岩, 咁就循例講下, 原局就冇忌神
冇病之局,病從運中來
順行就冇問題,但逆行時會有乜野體現?我唔知,因為冇呢D結構既對照實驗做.

但如果用賊捕理論去諗,冇病即係成局冇反抗既力量, 富貴層次理論上要略減, 因為有賊既存在, 兵先有價值, 當得兵時, 冇賊既存在, 兵又有何用?
即係呢造雖有大勢(金水濕土)但無物可制.
但同樣係咁,無物可制,先係一開始係順運,有物可制,一開始就係逆運了

人生你上左山, 終有一日會落山, 硬要問財富, 就係好運時唔好咁大洗, 儲蓄留黎將來用.

逆運應期唔講啦, 冇意思.
就猶如你行順運, 都唔駛問人一樣.
其實上面個個男命都想知盲派會點解讀
朋友
用神會係咩
呢條命金木水火土都聽過係喜忌用神
所以想知唔捉喜用嘅盲派會點睇 正派子干個D又點睇
只答你夾剋夾合夾乜柒都好,係制唔盡
子丑辛一黨
其他一黨

緣盡
唔講咁多啦,冇乜意思亦唔背負你既因果
但日祿做功,發也不大,大富貴唔駛諗啦
緣盡

我同好多人睇法唔一樣,但更具體,有感受就會有,冇感受冇就冇
神棍白卡佬一名
正格論 身旺求木火 係咁簡單
點解係身旺
一時見人話係身弱用金水
又聽人講過要用燥土 火
救命
好詳細 唔該巴打
再解多次 不要沉迷於土生金 土剋水的簡單五行意思
係溫度

有冇澳洲出世既登友 又唔怕自爆既
請提供出生年月日 批下佢
其實一d都唔詳細
連論命都算唔得上
大運,流年,應期,乜都冇講

正因為睇到命既具體
先會做白卡佬

太聰明唔係好事黎

講完

四柱一出
知其人menu la

某女仲要口舌之爭
仲笑4

愈富貴既人愈係謙卑請教
係北京做金融既官我都係大陸d網度分判到出黎, 甚至想避嫌,最後未又係講得準而拜服

人性就係如此,莫你幾高貴,只要貼近現實,乜野高貴身分都要低頭

只係有緣遇到,乜利益都冇
想問事業 求大師指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞