[ViuTV] 攝.太帥

660 回覆
23 Like 3 Dislike
其實好慘,有咩理由一鋪定生死,之前負負碌碌入到決賽就靠一張相決定。點解唔係全部人影同一樣野黎決定...最簡單就係將打拳或者飄移做決賽,大家影同一場比賽,禁先公平
校長死雞撐飯蓋完未
完全係嗰種自以為是死廢中既感覺
btw恭喜阿橋

自我中心到極點

Dear jean 見到佢俾人插上天花板仲夠膽o㩒剔個表情好正
校長死雞撐飯蓋完未
完全係嗰種自以為是死廢中既感覺
btw恭喜阿橋

自我中心到極點

Dear jean 見到佢俾人插上天花板仲夠膽o㩒剔個表情好正

根本就唔會聽人講嘢
有料嘅就叫藝術家性格
斃在佢冇料到呢
條煩閪真係好利害,竟然可以令我由頭憎佢到尾,無論佢啲相定佢個人都唔掂
臨尾劉翁佢地屌得真係大快人心
講中晒條友既問題。
得把口,扮呢扮路,花拳繡腿。

個節目理應可以更加好睇,公平方面就一定做唔太好。而令個節目可觀性下降,最大原因係參賽者水平問題,相唔靚既時候,咩都假。決賽既時候竟然唔係靚裹面揀張最靚,而係差裹面搵張好。證明呢個世界真係無懷才不遇。

但點都好,雖然可觀性真係差啲,但起碼唔似大陸/美帝係到特登做節目效果而去造假
條煩閪真係好利害,竟然可以令我由頭憎佢到尾,無論佢啲相定佢個人都唔掂
講中晒條友既問題。

個節目理應可以更加好睇,公平方面就一定做唔太好。而令個節目可觀性下降,最大原因係參賽者水平問題,相唔靚既時候,咩都假。決賽既時候竟然唔係靚裹面揀張最靚,而係差裹面搵張好。證明呢個世界真係無懷才不遇。

但點都好,雖然可觀性真係差啲,但起碼唔似大陸/美帝係到特登做節目效果而去造假

只能說節目始終係節目,由選角開始都係設計過,到評判比分成日都係每人一個交叉,比最後一個人就決定foul邊個,都係有啲假,相信一定有內地邊個繼續玩落去或者唔比邊個再贏
臭西又話自己最叻影人像 去到決賽都係得一張似係CD cover,證明呢班友仔水平好低
今集怒屌iris睇到好爽
成個節目係為咗睇劉翁
一時有人幫一時冇人幫,題目又可能有人難有人淺唔夠公平
不過聽佢地評語學到野
講中晒條友既問題。

只能說節目始終係節目,由選角開始都係設計過,到評判比分成日都係每人一個交叉,比最後一個人就決定foul邊個,都係有啲假,相信一定有內地邊個繼續玩落去或者唔比邊個再贏

呢啲基本啦, 每一個比賽節目都(一定要)咁做。
我指係啲相,啲相垃圾都係會不停放出黎,美帝係呢類節目一定會搵啲好誇張既垃圾黎屌,但唔會平均水平都係垃圾
成個節目係為咗睇劉翁
不過聽佢地評語學到野

唔明點解得Teddy係冇助手
而呀橋又冇啦啦多左個專業打燈
好想睇Teddy唔玩野用佢最擅長既手法咁影
成個節目係為咗睇劉翁
不過聽佢地評語學到野

令我明白到點解攝影師(劉翁level)係一個專業,唔只係有個人幫你影相,你唔係為catch the Magic moment,亦唔係wait the magic moment,而係make/organize the magic moment(s)
覺得好岩,丫橋佢有美感,除左地盤男神,唔見其他對自己衣著,觸覺有咩美感

其實我都覺得一個攝影師, 對自己既打扮/ 身邊既野冇觸覺美感既話, 點會影到有感覺既靚相. 即係衰d 講句, 視障參賽者個款, 邊有說服力
成個節目係為咗睇劉翁
不過聽佢地評語學到野

冇錯 其實個比賽係好鳩
一時有成隊crew 一時得自己一條友set
Teddy明顯係高班d就冇乜幫手
有無人搵到果幾首歌真正既cd cover? 想睇下專業攝影師同業餘表達上有咩唔同
成個節目係為咗睇劉翁
不過聽佢地評語學到野

冇錯 其實個比賽係好鳩

好似係前一集排名賽有幾個set揀決定有冇助手,不過見到其他人啲大softbox已經贏左一半,唔明點解決賽連用嘅器材都唔同
睇得出阿橋係知自己想要咩,呢樣好重要。teddy都有,但太易動搖。
成個節目係為咗睇劉翁
不過聽佢地評語學到野

冇錯 其實個比賽係好鳩

好似係前一集排名賽有幾個set揀決定有冇助手,不過見到其他人啲大softbox已經贏左一半,唔明點解決賽連用嘅器材都唔同

揀set飛得太快睇唔到有乜
最重要嘅相都睇唔清就閃去人頭講野,
相先係主角,所有人都係配角,出咁多人頭做乜
如果本身先後次序原來有包埋咁多組合,而觀眾睇唔到個節目都算失敗仲誤會埋有偏幫影響公平
每集短到得20分鐘左右,我係一次過睇晒
飛太快睇到我好攰,啲鏡頭又好不必要咁轉
不過係幾好睇,如果時間長返同參賽者水平有提升就好好多
個廢中啲笑容好難頂,又假
講真, 攝太師因為有劉翁先好睇
阿橋好嘢!

佢係最大進步嘅一個。初時頭兩 round佢都係唔知想點,出來作品無咩料。但後期拳賽之後真係睇得出有天份又肯聽意見,CD cover 同藝人影開到正 佢自己以前都係藝人,衛詩張相又好靚。抵贏!
Teddy係有技術, 但好似佢去到中間會唔記得自己想要d乜。之前幾round都無咁容易受人影響
shirley最初唔錯,後面開始派膠。可能佢無信心擔大壇嘢 (我都有影相,自己影同大圍人影差好遠好大壓力)
Iris唔好提。諗起喜劇之王 周星馳同人講做戲理論咁
阿橋好嘢!

佢係最大進步嘅一個。初時頭兩 round佢都係唔知想點,出來作品無咩料。但後期拳賽之後真係睇得出有天份又肯聽意見,CD cover 同藝人影開到正 佢自己以前都係藝人,衛詩張相又好靚。抵贏!
Teddy係有技術, 但好似佢去到中間會唔記得自己想要d乜。之前幾round都無咁容易受人影響
shirley最初唔錯,後面開始派膠。可能佢無信心擔大壇嘢 (我都有影相,自己影同大圍人影差好遠好大壓力)

Teddy似平時返工影相太悶想9黎想搵突破搵野玩
但搵唔到重點都唔知自己想影咩
阿橋好嘢!

好多時要滿足客戶要求就收埋dd自己瘋狂想法,想尋求突破都唔奇 (睇下張手指相)
都係眼高手低囉
阿橋好嘢!

好多時要滿足客戶要求就收埋dd自己瘋狂想法,想尋求突破都唔奇 (睇下張手指相)
都係眼高手低囉

雖然佢有D眼高手低
但比賽就應該要D大膽諗法
好似佢拳賽果張咁都幾好
不過其他人水平都比較低
排位賽shirley果張咁垃圾又老土都竟然第一
阿橋好嘢!

都係眼高手低囉

雖然佢有D眼高手低
但比賽就應該要D大膽諗法
好似佢拳賽果張咁都幾好
不過其他人水平都比較低
排位賽shirley果張咁垃圾又老土都竟然第一

有創意同on9係一線之差
shirley個張係老套但手指直程睇完r頭wor 之後又係靠解話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞