Affordable Watches 手錶討論區(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
小心啲就ok,一般髮絲花就唔理喇
其實我唔係好知baltic網站有冇邊個位提過有咩parts係sourced from Hong Kong

不過都預左嗰啲parts實際係made in 強國
好可能只係香港註冊左牌子名+租左個工廈單位, 實際其他所有嘢都響強國
睇你目標想睇咩錶,Teddy,Random Rob 都幾多 affordable
我剩係睇過Teddy。
轉頭睇睇Random Rob先
大陸芯啦

不過佢冇呃人,冇取考,我就覺得 ok

最憎嗰啲用大陸芯又喺錶面大大隻字話自己係德國製造,跟本就係立心不良
唔知係咪易時避重就輕,驚被人話佢介紹大陸芯
佢話錶殼同機芯係香港造,一啲零件嚟自大陸
我冇睇中文 youtuber
唔理咩topic, 中文youtuber 我只係睇Alfred 同皮毛小知識

Mil Milk, Kongner 果d channel 唔計
Watchrinder 當podcast把聲好治癒
佢隻彩色老翻又幾有趣
玩膠

其實我都幾鍾意睇 Three Watch Collection Under $5,00
英文台冇嗰股怨氣
https://wornandwound.com/tag/3-watches-for-5000/
Khaki field又係無乜得輸,要mech得要auto又得,瑞士製加走時準,一流
Teddy幾好睇
watchfinder 把聲會睇到瞓著
前幾日試過。
睇唔晒,即刻熄電視瞓覺

加上佢地d討論好多圍繞緊排幾耐 點買 咩卡片 食咩骨 然後就扮小薯互含
唔講以為自己去左財經台
睇 teddy 同 random rob 就唔會, teddy 講嘢把聲有高低,random rob 就講得簡單爽快

上個月啱啱砌夠10000內4隻
就係鍾意咁,放工聽一流英文版鄭子誠
Relative Time把聲好放鬆
Just One More Watch
Just the Watch
Ben's Watch Club
Hamilton呢隻真係好靚, 仲要有出細mm

如果唔係本身有幾隻錶, 唔想冷落佢地,
都有啲心動想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞