Affordable Watches 手錶討論區(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
真係幾似勞
OK我收返
綠面同其他色個面嘅texture唔同,粗獷感強啲
白色最似explorer II,有啲人應該會鐘意,但我就想要隻原創味高啲,所以最後揀咗綠色
呢隻好毒下,但點解要出41mm咁大
Orient Star啲款係幾吸引,造工又唔錯,我其實鐘意OS多過Seiko
想問下呢款係咪舊款黎? 依家網站上面冇 day date + 完整小秒針刻度嘅classic款。
今次呢個黑黑地貝母面好似幾靚,不過呢個殼用皮帶靚啲
根本係dressy watch,38mm再配皮帶的話就shut up and take my money
係咪個芯跟唔到
有啲vm40 嘅味道
可能係,有moon phase嘅又的確比較少sub-40mm
所以更顯得JLC隻ultra thin靚
今次冇 open heart,應該好多人中
佢呢隻係舊款
未搬返去glashutte時的產品
竟然加 tracking 會咁快
大約係90年代尾至二千年頭嘅model, 用已停產lemania 5100 芯
其實隻嘢無寫made in 邊度,我都好confused果個時間嘅tutima 係邊度造? swiss? USA? 巴打知唔知呀?
可唔可以問下係邊度買?
下薩克森州既Ganderkesee
而家仲有廠係果度
ooo 即係都係germany 嘅, thanks 巴
巴打仲可以睇damasko同guinand
整左個open heart 靚左啲
但如果Logo 擺中間 整走個power reserve
應該再靚好多
*整走左個open heart
CW 條鋼帶好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞