Affordable Watches 手錶討論區(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇番日期原來一個月無戴過

GMT+2
有留意過, 意大利brand
以前個名長好多, Meccan乜叉 Venezianico咁上吓 唔知咩事要rebrand

見佢最新都有出nh34芯gmt, 個樣幾好但小貴
好多時都係咁

或者較一日就ok
呢隻啱啱出嗰時喺外國俾人屌到仆街

無可否認佢個樣係靚嘅
因為似Rolex ym?
想問下比人屌咩?

新嗰隻GMT扣埋稅36x euro,, 運埋去香港
我又冇為意扣稅價 336x euro咁好吸引
咁等唔等lorier hyperion ii好
都係造功嗰啲,甩皮甩骨,唔貴可以試吓嘅
啲呢 mb 都係似勞款,不過佢唔算直接抄,都有自己設計嘅
見過鬼佬講佢地after sales service麻麻
聲稱頭批已經賣晒

宜家pre order 要10月尾
玩 mb 最好睇外國鬼佬真用家報告,youtube 嗰啲只可以睇款

啲鬼佬開聲屌得嘅一定係有問題,又解決唔到

我只信課金真用家,其他所有一律當廣告
祝你好運

買完一定要上嚟分享
我而家喺上面隻GMT同埋c60之間掙扎緊 GMT好似綠色最好睇
我有睇過Khaki Field Mechanical Bronze
重有冇其他推介?
將nautilus條帶擺落隻sub嘅一個brand
我自己就覺得蝴蝶扣有啲唔係好夾
build quality唔錯
但係nh35芯去到3k中
個人覺得就有少少貴
見呢度冇巴講以為入咗homage類別
Oris big crown pointer date
https://microbrand.store/pages/meccaniche-veneziane-review

可以參考吓,不過係而家 2022年,唔知佢又有冇改善喇
你睇唔睇到佢有好多唔同牌子嘅元素
上手最明顯係nautilus條帶
仲有咩
類勞殼, vc logo
我覺得類勞殼同款就真係有啲難避
我試過俾隻sumo嘅相個friend睇
佢話咪抄綠綠我都唔知點覆佢

vc logo就我覺得麻麻
sumo 唔同啦,大把切割位,size 比例完全唔同

你再睇吓個 crown guard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞