Affordable Watches 手錶討論區(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
扮四眼
係 不過白面冇bezel 視覺效果會放大左
上手唔會飛lug 但係似戴緊41 42
太大又的確唔夠dressy
睇ig官圖個bezel同lugs感覺闊咗啲
咩錶之達人,on9 都極點。

不如話俾我聽去跑步游水戴機械錶做咩嘢? 仲有咩自家機芯有咩咁重要? 公司嘅成就其實好多人無咩興趣。

玩錶一定玩機械錶真係on9,石英錶一啲都唔失禮,比較耐用、準時、硬淨。
最少要有一隻石英錶
wfh嗰排得佢對我不離不棄
我直頭覺得要隻durable 嘅solar power 預備走難用
唔係呢度講都唔知有個咁on9嘅大陸廢老講錶
最難明點解有人會覺得 miyota nh35 會好過 mrg gs 石英
我習慣左手拎遮,冇機會伸出去
太陽能錶真係易打理,見到太陽光就已經繼續行

機械錶要日日“放狗”,如果冇上鍊機,其實有陣時會覺得壓縮左其他錶出場嘅機會
終於入手
最靚咸仔
隻隻都見過下 幾正 想認識多啲microbrand
果啲至係錶
唔係話歧視咩
但係論錶說個柒人揀嘅錶
唔計隻精工真係有陣柒味
就算其他佢呢個series嘅人推介嘅錶
都唔係隻隻掂
除咗隻fc之外 冇個推介我覺得可取
CNS 9號落order依家仲未到下次如果再買加少少錢落tracking算
一直都搵唔到軍錶款嘅石英錶
有冇巴打見過可以分享下?
講多少少,以前做過下錶廠,其實機芯都真係無咩選擇。好多人其實有心做mb,但係機芯真係無乜野好揀,ETA比大集團壟斷曬,得返SW同精工。MOQ大之餘d貨期又有排等,所以有d mb無辦法先要入大陸芯,然後一係送去Swiss做r個名,一係就玩個名未有監管既Made in Germany,如果唔係做隻錶出黎真係無人買。Made in China就唔好講啦,Made in Hong Kong依家又唔賣得出去
慢慢等啦

當你唔記得咗佢嘅時候就會出現
Hamlton 有石英錶啊,軍錶黎講準時、耐用好重要,石英錶做軍錶反而更適合。鍾意不列顛就考慮CWC。

如果話軍人真係會戴,G-Shock 都算係軍錶,但我估你唔係呢個意思。
加tracking還加tracking,快還快,兩者冇關係的

呢隻大波點
佢最新隻vintage過電啲
起碼我知佢冇唔見/ 到邊
唔洗驚,上次我寄失咗,打回頭返瑞典,佢會 email 聯絡我再寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞