Affordable Watches 手錶討論區(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想買隻舊裝orient star 冇power reserve
有咩要注意
易時條片真心幾好
我睇片開頭都覺得10k 揀三隻可以有更多選擇

但佢後面講得好嘅係:兼顧左everyday watch, 運動粗戴, 斯文dressy款依三個佩戴場景

仲要三個唔同牌子產地, 包哂自動手動電子, 皮帶鋼帶膠帶
而且隻baltic係Chrono款添

真係要講嘅話我覺得爭隻傳統diver款, 但10k嗰三隻兼顧咗咁多元素都好好啦
Mido Multifort patrimony ~5.3k
Orient Panda ~1.3k
Glycine combat sub ~3.5k

如果撞啱ashford有平甚至第三隻可以變銅雞

見你 po 就攞返出嚟戴吓先
prx 綠面 4.9k
ssc817p1 精工奶黃面計時 3.1k
mako4 黑面 1.5k
正,好鍾意嚟d 舊精
預要做一次 service
只睇鬼佬
有冇推邊個鬼佬YT?

手幼撚, 早幾日去睇過圖中個隻Hamilton嘅38mm版
覺得好靚, 不過想要鋼帶
呢條帶幾好喎
呢隻鏡面 lug,冇咁好心機,未拆過
呢隻啲英文字體j死我
10k collection俾我揀都一定係prx做膽
實在太全面
我講返自己心水

junghans max bill automatic
Hamilton khaki field king auto
gshock dw 5600

歡迎繼續加入,俾多d affordable 選擇大家
apple watch ~2k
prx ~5k
orient mako III~1.5k

唔想限死3隻加多隻bambino做dress watch都唔過10k
你呢個組個真係渣中之霸
加隻40mm 柄邊爐水貨唔駛1k
仲有500可以買埋gshock dw5600
好彩有折仲有幾百買cns錶帶
大佬眼光實在精準
但海鷗芯係香港製造咩
Apple Watch…2K只能買SE
不過你夠3.2K可以買到8
越嚟越貴
窮玩錶係要精打細算d
據聞係機芯因為疫情而停咗產
至少要到2024年先至會返貨
我都好奇怪,見佢哋好興oversized 錶(對比佢哋手腕)

問題唔係價錢,而係佢哋toxic 心理
想入
Hamilton Khaki Field Auto
Orient Bambino
ORIENT Neo70's Panda
嗰邊啲文化

講得多都口臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞